effect Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 Czołem, Upatrzyłem sobie tą płytę (zestaw bez podkręcania). Do niej chciałbym włożyć: Crucial DDR4 Ballistix Sport LT, 2x16GB, 2400MHz, CL16 (BLS2C16G4D240FSC) Plextor 128GB M.2 PCIe (PX-128M8PeGN) Obydwóch pozycji nie ma na liście wsparcia wymienionej płyty głównej. Jestem ciekaw: 1. czy wykorzystam tego Plextora w pełni (NVMe)? 2. No i kwestia pamięci. Na razie kupuje 2 kości, jednak po 2-3 miesiącach chce dokupić kolejne 2, dokładnie ten sam zestaw (o ile będzie dostępny ;)). No i tutaj pojawia się pytanie, mogę spodziewać się problemów, jeśli kupie 2 oddzielne zestawy, teoretycznie te same? I jak to się ima do tych list wsparcia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 Po co Ci płyta na Z170 skoro nie planujesz OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) a ten ram to sząłu nie robi bo to to samo co 2133 cl 15 i 128 GB to jednak mało Edytowane 6 Listopada 2016 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 Co będziesz robił że potrzebujesz 64GB ramu ? Jak nie będzie OC to nie ma sensu brać płyty na Z170 . A jak już się upierasz na Z170 to bierz ramy 3 000 mhz CL15 . W przeciwnym wypadku płyta na B150 + ramy 2133 mhz . Plextor M8PE to dobry dysk , pytanie czy wykorzystasz jego przepustowośc i resztę osiągów ? . Może lepiej brać normalny dysk SATA - w cenie tego plextora idzie spokojnie dostać dysk 256GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
effect Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) - Płyta mi się z wyglądu podoba, do OC wg mnie się średnio nadaje, celowałbym w płytę SOC pod OC. - Wydajność RAM'u jest dla mnie sprawą 3-rzędną - tzn w moich zastosowaniach. - Celowałbym w 128GB, ale nie chcę pakować się w X99. - "normalny" dysk już mam, teraz przydałby sie pod m.2, a ta płyta go obsługuje :) A jak tam panowie z kompatybilnością? Mogę spodziewać się szopek? Po prostu w komentarzach "sklepowych" często idzie natknąć się na problemy współpracy z większa ilością RAMu. No i co z NVMe - mimo oficjalnego braku wsparcia dla tego dysku - tutaj jestem kompletnie zielony. Edytowane 6 Listopada 2016 przez effect Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...