marput Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2016 u góry budynku na komputerze który ma internet przez kabel mam taki sam ping i pobieranie jak na telefonie siedząc 3 metry od routera za to upload na telefonie 6,88 a na komputerze mam ledwo 2mb co to może być za przyczyna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2016 Może taki masz upload, a telefon laczy sie przez dane komórkowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marput Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2016 przez wifi łączyłem telefon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2016 Jaki router i jaka karta sieciowa w kompie ? Może kabel , karta albo ustawienia coś mieszają . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marput Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2016 router mam ten: http://poradnik.kz1.pl/index.php?page=funpack co do karty sieciowej nie mam żadnej karty po prostu kabel wpinam w płytę główną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2016 Znieś kompa koło routera i sprawdź na jakimś krótszym, najlepiej fabrycznie zarobionym kablu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2016 router mam ten: http://poradnik.kz1.pl/index.php?page=funpack co do karty sieciowej nie mam żadnej karty po prostu kabel wpinam w płytę główną Oczywiście, że kartę sieciową masz - zintegrowaną z płyta główną. Podaj model płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marput Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2016 asrock b150m hds myslicie ze sa straty na kablu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazzeerr Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2016 Jak długi kabel? Sprawdź jeśli jest możliwość czy nie ma widocznych uszkodzeń, albo bardzo ostrych zagięć. Tak jak pisano wyżej, sprawdź działanie na innym, krótkim kablu.Sprawdź czy sterowniki są poprawnie zainstalowane. Jeśli wszystko co spróbowałeś zawiedzie, możesz spróbować uruchomić np. Ubuntu z pendrive, żeby wykluczyć problem z systemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kibis Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2016 Cześć, podepnę się pod temat. Jako że piszę to już trzeci raz, będzie krótko... Taki mam internet na PC.http://www.speedtest.net/my-result/a/2380653517Taki mam na telefonie. Mój internet to oferta Cyfrowego Polsatu i urządzenia IDU ODU 200. Zasięg: około -103dBm. Ping mierzony poleceniem w wierszu poleceń (google.pl) był od 60 do 250. net_graph w csgo pokazuje albo od 200 do 400, albo od 800 do 1900, nie wiem od czego to zależy. W innych grach są objawy typowe dla wysokiego pingu (teleportacja, przerywanie głosu, wracanie wystrzelonych naboi do magazynków...) Co sprawdziłem: -inny kabel -podłączenie PC do sieci przez wifi -wirusy (znalazło 3, wszystkie usunąłem) -reset sprzętu do ustawień fabrycznych Nadal nic, proszę Was o jakąkolwiek wskazówkę, będę bardzo wdzięczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2016 Nie usunałeś wszystkiego :) Skoro były 3 to jest ich więcej prawdopodobnie. Spróbuj https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/ adwclaner potem combofix Używaj fw jakiegoś, np comodo i nie łaź po warezach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2016 Kolejny który proponuje użycie CF nawet nie znając się na tym . CF użyty niezbyt umiejętnie może bardziej zaszkodzić niż pomóc !!! Co do ew. czyszczenia - dobry AV najlepiej uruchomiony z płyty ratunkowej lub podobnego środowiska , heurystyka i inne opcje szukania ustawione wysoko . Potem wspomniany Adw Cleaner i ew. MBAM , choć jak sprawdzisz kompa jednym to drugi może nie wiele znaleźć. Inna kwestia to czy w ogóle problem leży w zasyfionym systemie , może to co innego np. HW . Dostałeś razem z umową kartę SIM czy tylko urządzenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KGHM Zagłębie Lubin Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2016 Kolejny który proponuje użycie CF nawet nie znając się na tym . CF użyty niezbyt umiejętnie może bardziej zaszkodzić niż pomóc !!! Co do ew. czyszczenia - dobry AV najlepiej uruchomiony z płyty ratunkowej lub podobnego środowiska , heurystyka i inne opcje szukania ustawione wysoko . Potem wspomniany Adw Cleaner i ew. MBAM , choć jak sprawdzisz kompa jednym to drugi może nie wiele znaleźć. Inna kwestia to czy w ogóle problem leży w zasyfionym systemie , może to co innego np. HW . Dostałeś razem z umową kartę SIM czy tylko urządzenie ? konkretnie CFW i nie ryzykowałbym. CFW maja tyle samo zalet CO WAD!!! sam mam CFW ale w telefonie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kibis Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2016 Dostałem kartę+urządzenie.Jestem w trakcie wypalania USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 Włoż kartę do innego urządzenia - modemu , telefonu itp. i sprawdź jak to będzie wyglądać . Inna kwestia to sam dostawca neta i technologia - niestety LTE to nie jest najlepszy sposób , wachania pingów na LTE są normą . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soobek_PL Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 Po za tym jak na LTE i tak masz mały ping oraz duży upload, ping normalnie w okolicach 120ms. Po za tym to co Ci się dzieje w grach przy tym necie to norma. LTE jest jeszcze do zniesienia w centrum miasta ale po za miastem to jest lipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kibis Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 (edytowane) Karta jest w ODU na słupie w miejscu ciężko dostępnym :/ Ale odpaliłem hotspot wifi na telefonie i tp-linkiem na USB się pod tą sieć podpiąłem. Wynik jak najbardziej wystarczający. Tylko te 400mb limitu :D Wyczyściłem antywirusem Anvi odpalonym z USB, Adw Cleaner, a później MBAB. Ale na internecie CP nadal to samo. Jeżeli upload na poziomie 0.03-0.09 mbit/s to dużo, to coś tu jest nie tak, w końcu nie tak dawno miałem te 10-20 mbit/s uploadu. A ping to niech i będzie te 120, byle nie 1200... I niestety, ale jestem jedną z tych osób, które mają do wyboru albo kabel telefoniczny, albo łaskę operatorów komórkowych. A jeszcze, Anvi wykryło ok. 12, Adw 3, a MBAB 5 wirusów. Skany robione w tej kolejności. Nożkurczeblade, na telefonie teraz mam 20mbit uploadu, a jak na pc sprawdzam tuż po tym, to mam 0, jakby się oduczył wysyłania... Logując się na router (192.168.0.1) mam taki panel, gdzie pokazuje mi aktualne prędkości pobierania i wysyłania. Wysyłanie podczas speedtestu to są liczby typu 32,58, 64, 104,112,128 itp kbit/s Uwaga, Uwaga Rozwiązałem problem. Sprawcą okazał się program do modelowania ruchu (reklamowany jako "zmniejszacz" pingu). Pingi mam w chwili pisania posta w csgo w okolicach 100, ale trzeba pamiętać, że teraz są godziny szczytu. Speedtest: Dziękuję wszystkim za pomoc, bardzo miło zostałem tu zaskoczony szybką odpowiedzią. No i dzięki Wam wywaliłem trochę wirusów z komputera. :) Edytowane 15 Listopada 2016 przez Kibis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...