Skocz do zawartości
Crackcs

Monitor + Karta AMD?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamiar zakupić monitor Obowiązkiem jest aby posiadał 144Hz ponieważ głownie jest mi potrzebny do CS:GO (innych gier Online) i oczywiście stawiam na Matryce TN ze względu na koszty... I nie chce słyszeć komentarzy typu Nie bierz TN weź IPS 60Hz... będzie lepszy etc... Osobiście wziąłem na pierwszy rzut Asus mg248q. Posiada ktoś o nim jakieś zdanie ? Może inne propozycje aczkolwiek uważam ze ten będzie sprawował się znakomicie... I wyglądem wcale nie szpeci tak jak inne TNki robione po kosztach tylko dla 144hz... zapominając o wyglądzie... Biorąc ten monitor potrzebował bym karty z obsługa FreeSync gdyż monitor posiada takowa Technologie... A na nieszczęście posiadam jeszcze R9 270x która nie ma FS... Tak wiec poszukuje tez nowej karty zastanawiam się nad Rx 480 (8Gb chyba lepszy wybór gdyż nie mam zamiaru zbyt szybko zmieniać tej karty a wybór 8Gb może być bardziej przyszłościowy...), A może poczekać na Rx 4X5 ? oczywiście o ile takie się pojawia i kiedy... Czekam na wasze Propozycje.... Ps... Za ile gdzieś opchnę ta 270x ktoś się orientuje ? karta jeszcze na gwarancji z ktorej zaraz skorzysta z powodu problemow z chłodzeniem... Dodam jeszcze iz ostatnio pojawiają się Monitory w których producenci pchają się w 200+ Hz tak wiec te z odświeżaniem na poziomie 120-144hz powinny spaść troszkę z ceny ? Czy sadzicie iż producenci będą starali się zachować obecny pułap cenowy?

Edytowane przez Crackcs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi