William_Wallace Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Planuje przykleic kilka radiatorow na chipsety w plycie głównej. Lecz nie wiem czy je przykleic ? na spodzie radiatora (radiator az za 3 zl :) jest jakas tasma ale czy to czasem nie bedzie wplywac negatywnie na przewodnictwo ciepla ?? czytalem artykuł to ktos tam kleil radiator pasta arktic Arctic Silver, ale czy to nie jest pasta do procesora ???? oraz jest w ofercie jeszcze jedna Arctic Ceramique ale rowniez nie wiem czy to jest do procesora czy do klejenia ?????? wie ktos moze oraz czy kupic cos do klejenia czy moze byc ten plasterek pod radiatorem wystarczy ? co sadzicie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 użyj opcji szukaj bo naprawde duzo tu na ten teamt znajdziesz. A dla tego ze jest "mlody na forum" http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=981...anie+radiatorow http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=803...anie+radiatorow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 ten "plasterek" pod radoiatorem za 3 zl nie bedzie wplywal dobrze na przewodnictwo cipelne jesli twoj chipset bedzie obciazony radiator przez ten plaster wlasnie moze nie dac sobie rady. Co do tego czym przyklejac to hmmm... nie masz dziur wokol chipsetow??? nawet wokol NB??? Powiedz jakie masz mobo bo moze ten klej termoprzewodzacy nie bedzie wcale potrzebny :? a jesli juz to zerknij na www.4max.com.pl tam maja wszystko co potrzebne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 zwykle tasiemki termo-niby-przewodzące słabo spełniają swoje zadanie ale na pewno będzie lepiej niż bez radiatora. więc jeśli gdzieś nie masz radiatorów a chcesz mieć to śmiało klej. jesli gdzieś byłradiator i zmieniasz na lepszy to MUSOWO na kołeczki + pasta silikonowa pod spód lub na thermopox czy klej zalmana (tyle że już na wieczność). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Termopox 85 ,dwuskladnikowy na miedzie za 10pln klej zalmana w zestawie z zalmanem ,ja kupilem za 19pln ale do chipsetow ten Termopox jes git wszelkie plastry z radiatorow zerwac i jesli to przypomina gume (takie szaro) to zachowac w szufladzie,do odizolowania radiatora od plytki drukowanej idealne (przy zakladaniu radiatora na lewa strone grafiki np.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Termopox 85 ,dwuskladnikowy na miedzie za 10pln klej zalmana w zestawie z zalmanem ,ja kupilem za 19pln ale do chipsetow ten Termopox jes git wszelkie plastry z radiatorow zerwac i jesli to przypomina gume (takie szaro) to zachowac w szufladzie,do odizolowania radiatora od plytki drukowanej idealne (przy zakladaniu radiatora na lewa strone grafiki np.) tak wszystko ladnie pieknie tylko ze te kleje to juz na wiecznosc dla mnie takie cos odpada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Alfa-Gel + klej termotopliwy to przymocowania samych brzegow radiatorow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bikert Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Z tego co pamiętam to można odkleić (jakieś patanty z zamrażalnikiem). Producenci też jakoś to przyklejają. Ja miałem tak ze swoim radeonem. Powalczyłem trochę nożem i odskoczył jak z procy. Można też część przesmarować pastą termoprzewodzącą a cczęśc termopoxem (na brzegach). Na pewno będzie to łatwiej odkleić. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 albo tak - kiedys to juz gdzies bylo: w srodku pasta na samych rogach kropelka kropelki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 tylko po kropelce pozostają ślady - i gwarancja wygasa ... ja mam radiatory na pamięciacg grafy na białą pastę dosiśnięte dociskaczami ze szprychy rowerowej w kształcie U, idealnie spełniają zadanie i sam zrobiłem. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 no wiesz na grafie spox - bo sam mam na srebrnej pocietymi obreczami na klucze podociskane :) ale na mostki to ciezko by bylo :) ale kropelka fakt moze zostac slad - nie wiem czy jest jakis sposob zeby slad nie zostawal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...