uPoke Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2016 Witam. Zamierzam w przeciągu najbliższych dni kupić komputer wraz z monitorem. Po oczytaniu różnych artykułów, złożyłem sobie taki oto zestaw: i5-6600k Dark Rock 3 Corsair Vengeance 2x8GB 3000MHz SSD Crucial MX300 525GB SilentumPC Enduro FM1 Gold 550W MSI GTX 1060/70 Gaming NZXT Elite s340 Jak widać, brakuje MOBO. Nie znam się na tym aspekcie, dlatego pytam Was o poradę w dobraniu płyty. Myślałem nad MSI Z170A-G43 Plus/MSI Z170A SLI Plus, bo podoba mi się czarna estetyka karty (komputer będzie stał w salonie w widocznym miejscu, dlatego chcę aby jakoś się prezentował). Moje drugie pytanie dotyczy karty graficznej. Jako, że wcześnie grałem tylko na laptopie (dość słabym), zastanawiam się czy kupować mocniejszą kartę i monitor 1440p (Dell u2515h), czy lepiej oszczędzić te pieniądze i skupić się na 1080p (po przeliczeniu, różnica w cenie sięga 1000zł). Za wszelką pomoc i porady bardzo dziękuję. BTW Opłaca się czekać do Czarnego Piątku (25.11) w celu zgarnięcia kilku komponentów w niższej cenie? BTW 2 Uprzedzam pytania co do zasilacza. Chcę modularny, bo będę bawił się w oplatanie kabli, dla lepszej estetyki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2016 Jak nie chcesz sli to nie musisz brać płyty z sli. Na dobrą sprawę mogła by być taka z najtańszych an chipsecie Z, ale jeżeli zależy ci na wyglądzie, to czarne msi jest dobrą opcją. 1080p w dzisiejszych czasach to już zaczyna być trochę mało. Pod 1440p przyda się 1070, do 1080p by się marnowała. Zależy czego oczekujesz. Różnica w cenie między 1060 a 1070, do tego monitor, jest dość znacząca. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uPoke Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2016 A jakie mobo bys polecal. Jesli mam doplacic do 700zl, to zaden problem. Najbardziej zalezy mi na wydajnym zestawie, wiec jesli ta plyta jest niezbyt porywajaca, to doplace. Jesli mialbym pojsc w 1080p, to monitor i tak bym zmienil, gdzie natywna rozdzielczosc to wlsnie 1080p (np. na innego dell'a). Tu raczej wszystko sie rozbija o fakt, czy majac 7k, kupic zestaw pod 1440p, czy uciac na karcie i monitorze np te 1000zl, a reszte wydac na inne przyjemnosci (ciezko zarobione pieniadze, zawsze stwarzaja dylematy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2016 Bardzo dobre opinie ma Asus Z170 Pro gaming za 665 zł , tyle że mogą być jajca z pamięciami Corsaira na tym Asusie . Z innych dobrych płyt to np. Gigabyte GA-Z170 Gaming K3 czy Asrock Z170 Gaming K4 za 500-550 zł . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uPoke Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2016 Dzięki za propozycje. Wybiorę którąś z tych płyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2016 Byle właśnie nie Asusa jak nie chcesz się użerać z ich serwisem. Bierz ASRock Z170-PR04 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...