rzepa84 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2016 Witam, potrzebuję pomocy w wyborze zasilacza. Ostatni kupowałem już ładnych parę lat temu więc nie jestem na bieżąco. Ma na tym działać i5-3470, i docelowo nowa karta radeon rx470/480, dysk hdd + ssd dwie kości ram ddr3 Myślałem nad enermaxem bo mam w innym kompie starszy model i chodzi dobrze ale na stronie w zestawach i na różnych forach sporo osób poleca zasilacze XFX. Mój budżet to ok 350zł bo trzeba jeszcze obudowę dokupić (myślałem nad zalmanem z3 więc suma 500zł). Najlepiej aby zasilacz był modularny i oczywiście niezawodny, czy polecicie którąś w wyżej wymienionych firmy, czy może poszukać jeszcze czegoś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 Napisz konkretnie jakie masz na myśli modele zasilaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 Za ~370 zł w morele jest XFX XTR 550W - certyfikat 80+ Gold , w pełni modularne okablowanie , wentylator 135 mm i tryb półpasywny , choć nieco skopany . Albo dołożyć do Corsair RM550X 550W za ~410 zł , to samo co wyżej + bardzo dobry i cichy tryb eco / półpasywny . Do 350 zł jest ThermalTake Toughpower 550W , również ma modularne okablowanie i certyfikat 80+ Gold albo SPC Enduro FM1 550W za ~350 zł . Także 80+ Gold i modularny ( w pełni , podobnie jak XFX i Corsair , co do TT to nie jestem pewien ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzepa84 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 Dzięki za odpowiedź. Sprawdziłem zasilacze które podałeś i zakupie corsaira. Może i cena nieco wyższa, ale 10 lat gwarancji przynajmniej daje jakieś pojęcie o solidności wykonania. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...