percioo Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 Witam. Moja plyta glowna ma 4 sloty na Ram, mam juz 2x4Gb jak w tytule, Obsluguja one Single Channel. Chcialbym dokupic 2x2Gb bo podczas wlaczania np h1z1 moj komputer odlatuje. Moje pytanie czy dual channel dziala od tak czyli poprostu gdy doloze te 2x2gb odblokuje sie czy cos czy bede musial od razu kupic 4 pamieci z dual channel ?? Jezeli opcja 1sza to poprosilbym o pamiec ram 2x2gb kompatybilna z tymi 2x4gb pamieci RAM. Z gory dziekuje Plyta glowna: ASRock H87M PRO4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 Odpuść sobie zestaw 2x2GB , kup jedną kość 4GB albo od razu zestaw 2x4GB . Inna opcja to sprzedasz obecnego ramu i kupno zestawu 2x8GB 1600 mhz CL8 lub CL9 jak masz kasę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
percioo Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2016 Nie bedzie problemow z ta 1x4gb ? Moglbys podac dokladny modfel ktory mam ikuppic tej 1x4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Oznaczenia starej kości praktycznie nic nie mówią - Google wywala tylko ten temat w wynikach . Dziwne że ram chodzi na 1 333 mhz skoro powinien chodzić na 1 600 mhz - albo to kwestia nie włączonego profilu XMP ( choć nie wiem czy przy 1 600 mhz to ma znaczenie ) albo coś go blokuje np. procek - widziałem przypadki gdzie Celeron lub Pentium nie pozwalały na działanie ramów z taktowaniem powyżej 1 333 mhz . Co do kości - dowolne 4GB 1600 mhz CL9 powinno styknąć . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
percioo Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 GoodRam DDR3 4096Mb 1600 cl9 (czerwony) ,Moze byc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2016 Witam. Moja plyta glowna ma 4 sloty na Ram, mam juz 2x4Gb jak w tytule, Obsluguja one Single Channel. było czytać instrukcję to by chodziły w dualu :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...