Dj. Gargamel Opublikowano 21 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2003 no a ja kupilem http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16962999 zobaczy sie jak to bedzie wygladalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 28 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2003 Panowie no i mam klopot monitor super wszytko bajer ani jednej ryski jak nowy, duzy odswiezanie w porzadku tylko jeden klopot po paru danich uzytkowaniu po 12 godiznnej pracy non stop zaczyna mi sie wlaczac i wylaczac w kolko tak szybko lypie musze go wsytudzic i znowu chodzi przez pierwsze dni nie mialem takiego klopotu co to moze byc ??? O tyle dobrze ze sprzedawca uczciwy od razu powiedzial ze wymieni jak tak bedzie sie dzialo ja bym nawet chcial to nareperowac bo ta sztuka mi sie podoba. PS no i wystudzilem no i dziala czy to moze za duzo jak moinotrek chodzi non stop od 10 rano do 18 bo tej zaczal wariowac tak w ogolele to chodiz od 10 do 3 nad ranem co robic pomozcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ydobon Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 NEC MultiSync FE991SB, chyba ze do szczescia ci potrzebne 1600 x 1200 @ 85 Hz to mozna pomyslec o tym Samsungu 959NF. Oba monitory moja te same kineskopy Diamondton NF, oba monitory mozna ustawiac z poziomu systemu, tylko taki Samsung potrzebuje do tego kabla usb, Nec to robi po sygnalowym. :) Mialem osobiscie tego Samsunga 959NF, ale patrzac z perspektywy czasu wybral bym wlasnie NECa 991SB. PS: Tak wole cos na Trinitronie, a te druty nie przeszkadzały mi nigdy. :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Panowie no i mam klopot monitor super wszytko bajer ani jednej ryski jak nowy, duzy odswiezanie w porzadku tylko jeden klopot po paru danich uzytkowaniu po 12 godiznnej pracy non stop zaczyna mi sie wlaczac i wylaczac w kolko tak szybko lypie musze go wsytudzic i znowu chodzi przez pierwsze dni nie mialem takiego klopotu co to moze byc ??? O tyle dobrze ze sprzedawca uczciwy od razu powiedzial ze wymieni jak tak bedzie sie dzialo ja bym nawet chcial to nareperowac bo ta sztuka mi sie podoba. PS no i wystudzilem no i dziala czy to moze za duzo jak moinotrek chodzi non stop od 10 rano do 18 bo tej zaczal wariowac tak w ogolele to chodiz od 10 do 3 nad ranem co robic pomozcie nie jestem elektronikiem ale to się chyba nazywa zimne lutowanie (prosze mnie w razie czego poprawić) polega to na tym ze jak sie nagrzeje to ten lut przestaje stykać i w tym problem.. mały zabieg lutownicą i problem z glwy tylko tzrba to ustrojstwo najpierw znaleść 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy007 Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 mam pytanie do Blacky'ego dlaczego nie chcesz LG Flatron (P) ?? pozdrawiam cichy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 HQ to chyba nie to dzwonilem do serwisu powiedzieli ze cos jest walniete z zasilaniem, monitor juz odeslany mam dostac nowy albo ten jesli uda sie naprawic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 za 1200-1300 nie mozna kupic dobrej 19 dobre 19 chodza po jakies 2-3tys np. iiyama albo EIZO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cornholio Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 zimny lut niekoniecznie ma takie objawy stawiam na jakis element w samym zasilaczu monitorka (albo tranzystor albo kondziorek).Element się nagrzewa, traci parametry i dzieją się cuda. Dość często miałem takie problemy z odchylaniem pionowym w TV.Lokalizację trefnego elementu przeprowadzało się lutownicą. Najpierw trzebabyło nagrzać lutownicę, a potem dotykać gorącym grotem poszczególnych elementów.Jeżeli po dotknięciu któregoś z nich obraz się "wykładał" to mamy już winnego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 a kto powiedział że ten zimny lut nie znajduje sie np w zaśilaczu ?? ;) kolega wyżej dodał jeszcze jedną z możliwości... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cornholio Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 ok ale wcześniej dodałem że "zimny lut" (ZL) nei musi mieć takich objawów ZL łatwo poznać po tym że jeśli coś przestaje działać poprawnie to po potraktowaniu ręką zaczyna działać normalnie (tak jest baaardzo często) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 za 1200-1300 nie mozna kupic dobrej 19 dobre 19 chodza po jakies 2-3tys np. iiyama albo EIZO a ten zły jest 1000 zl za 21' http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17297100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17240534 Znam goscia. ten akurat mozna za 1200zł wyrawc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 NEC FE991SB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 IIYAMA MM904UT za cene 1350 to naprwde bomba monitorek. Mam LG i chwale sobie ale w przyszłości z CRT to tylko IIYAMA ( niewspominam o HM903DT bo ten monit kosi) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Ilyama to parametry tylko na papierze Samsung NF to coś znacznie lepszego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Set Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Pozwole sobie odswiezyc ten temat, bo tez mam problem jaki monitor kupic. Zastanawiam sie nad: http://allegro.pl/show_item.php?item=17863025 http://allegro.pl/show_item.php?item=17827458 http://allegro.pl/show_item.php?item=17698479 http://allegro.pl/show_item.php?item=17704748 http://allegro.pl/show_item.php?item=17823020 wszystkie te monitory sa w zblizonej cenie i parametrach. Ktory zz nich najbardziej sie olplaca kupic? Dziekuje za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 ja mam Belinea od Zibisa tylko model wyzszy 10 60 95 i sam nie wiem co ci radzic mam juz drugi z kolei bo pierwszy musialem odeslac (na koszt sprzedawcy) monitor byl uszkodzony po 4 dniach sam zaczal sie wylaczac po dlugiej pracy przyslany mi zostal drugi ale ten mam ryse na kineskopie wiec znowu idzie do wymiany Zibis teraz testuje dla mnie trzeci egzemplarz co moge powiedziec ten pierwszy byl w idealnym stanie jakby w ogolle nie byl uzytkowany za to ten drugi nie wiem czy ja juz szukam dziury w calym i w tym pierwszym tez takie cos bylo ale do rzeczy monitor ma klopot z przelaczniem sie z jednej rozdzilaki na druga z roznymi odswiezeniami dwa migoczace pasy sie pojawiaja oprocz tego na jednolitym tle pojawia sie efekt zebry tzn takie smugi biale, z kolei jesli jest czarne tlo i biale napisy to wystepuje efekt zorzy tak swieca te biale litery wiecej niz powinny sorry za tak niefachowe okreslenia ale inaczej nie potrafilem opisac a specem od monitorow nie jestem Sprzedawca jest uczciwy wymienia monitory na wlasny koszt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Set Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 powiem tyle ze ta belinea to nawet nad nia sie zabardzo nie zastanawialem bo nie interesuje mnie ona. A dalem ja tylko tak zeby porownac cenowo z innymi. A co sadzisz o tych innych monitaorach jak wypadaja na tle ich cen ??? oplaca sie je kupic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 powiem tyle ze ta belinea to nawet nad nia sie zabardzo nie zastanawialem bo nie interesuje mnie ona. A dalem ja tylko tak zeby porownac cenowo z innymi. A co sadzisz o tych innych monitaorach jak wypadaja na tle ich cen ??? oplaca sie je kupic? kurcze ja sie slabo znam trzeba jakiegos speca od monitorow sprowadzic :) ale pewnie i tak ile ludzi tyle monitorow ci poleca ja przed kupnem Belinei zasatanwialem sie nad tym facet mnial wczesniej takie fajne monitorki Gatewaya http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17634555 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Bierz Samsunga NF naprawdę warto i nie pożałujesz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Set Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 Wuilekie dzieki za pomoc a co sadzicie o tych LG? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Set Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 i nikt nie ma nic wiecej do powiedzienia na temat tych pieciu monitoruw co przedstawile ????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 19" MITSUBISHI DIAMOND PRO 900U Częstotliwości odświeżania: 640x480 - 150Hz, 800x600 - 144 Hz, 1024x768 - 100Hz, 1152x864 - 100Hz, 1280x960 - 85Hz, 1600x1200 - 75 Hz, 1280x1024 - 85Hz. Plamka 0,25mm A co sądzicie o tym? Poruszyłem juz temat na forum, ale bardziej pasuje w tym wątku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichuM. Opublikowano 17 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2003 hmm szczerze mowiac mam 19" juz dosyc dlugo teraz jednak czekam tylko na 17" lcd ew 19" lcd zaleznie od floty :), prawda jest taka za za 1300 to faktycznie kupisz przecietny monitorek od jakis tani lg, samsung... wszystko spoko tylko ze na biurku sie nie miesci, pradu zre za duzo, leb od tego boli... :) @boyco heh witaj :) szmat czaaasuuuu.... @pirat czyzbys mial neca ? :D ten epox... to ze zmienionymi kondesatorami :) ( rev jutro zerkne jak bede at work ( na tactops nie chce mi sie spamowac :P ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 No, ale LCD nie są teraz zbyt tanie, szczególnie używane. :( Jeszcze raz proszę o opinię na temat powyższego monitorka. Za trzy godziny jade go obejżeć. Gość chce za niego 700zł stan podobno idealny... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...