AlcatrazxD Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2016 Witam, mam mały problem odnośnie protokołu i przekierowywania portów. Dokładniej, umieściłem tutaj już jeden wpis odnośnie co zrobić żeby osoby łączące się z sieci WLAN mogły korzystać z zasobów mojego serwera, szybko uzyskałem odpowiedź odnośnie tego iż muszę otworzyć port 22 i przekierować ip na mój serwer. OK wszystko działa ale tylko i wyłącznie jeśli w routerze na adres serwera otworze wszystkie porty i nie wybiorę konkretnego protokołu (ani TCP ani UDP, dowolny protokół) po takim zabiegu można się połączy, aczkolwiek nie satysfakcjonuje mnie to i jednocześnie martwi że dostęp do serwera jest otwarty, wszystkie porty dostępne i protokoły (wątpię że ktoś się na niego będzie chciał włamać, ale chodzi o sam fakt i chciałbym żeby to było porządnie zrobione). Mój router to NetiaSpot, a aby się połączyć z serwerem potrzebuję protokołu SFTP na porcie 22 (domyślne ustawienia). Czy ma ktoś może pomysł jak to naprawić, czy jeśli router w polu wyboru protokołu nie posiada SFTP to nic już nie zrobimy lepszego? Z góry dzięki wielkie za jakąkolwiek pomoc ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2016 Moze daj screena z tym jak to ustawiles, to zobaczymy czy czegos blednie nie wpisales. Druga sprawa to jestes pewny, ze tylko port 22 potrzebujesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...