Crescendo Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) Witam, mam w abonamencie z Plusa kartę sim której używam zarówno do komputera i telefonu.Byłem w salonie plusa ale niczego się od nich nie dowiedziałem. W komputerze działa w porządku (więc nie jest to problem zasięgu) ale na telefonie łączy się tylko z 3g, podczas gdy karta z play czasami wykrywa nawet 4g+ W dodatku sprawdziłem apką ping i wychodzi ponad 450ms, analogicznie karta z Play'a ma standardowe 40ms. Telefon to Zuk Z2, ponoć nie ma pasma LTE 800mhz ale jednak w Play działa Edytowane 27 Listopada 2016 przez Crescendo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSoul88 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 Widać mieszkasz gdzieś poza obszarem miejskim gdzie LTE jest na paśmie 800mhz a Twoj Zuk tego pasma nie obsługuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabaka Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 Zmień ustawienia apn na te ze strony plusa. Mi w chińczyku to pomogło, inne sieci działały w 4g a plus nie chciał. Wysłane z Nokii 3310 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varkot Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 Przetestuj LTE tą aplikacją https://play.google.com/store/apps/details?id=net.simplyadvanced.ltediscovery&hl=pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nanan Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2017 Niestety do grania internet mobilny się średnio nadaje. Tam gdzie po światłowodzie mam 10 ms to po mobilnym necie od Viking jest jednego dnia 18-120 ms a innego i po 200-400ms. To stabilnego wyczynowego grania się takie rozwiązanie nie nadaje. Pewnie zależy od tego jak danego dnia jest obciążony przekaźnik. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...