Amongalen Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2016 Witam Mój obecny zasilacz w najbliższym czasie będzie wymagał wymiany, jednak niezbyt orientuje się jakie firmy są godne zaufania, dlatego zwracam się do was z prośbą o doradzenie jakiegoś przyzwoitego zasilacza. Jaki zasilacz 650w warto kupić za około 300zł? Czy w ogóle dostanę coś sensownego w tej cenie? Nie zależy mi na wysokiej sprawności (80+ gold itd), z tego co czytałem to znaczenie tego jest bardzo niewielkie. Fajnie, jakby był modularny. Z góry dzięki za wszystkie rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dine344 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2016 Po co ci 650W? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2016 Jaki masz sprzęt ? Do 350 zł ciężko będzie dostać dobry PSU 650W z certyfikatem 80+ Gold ( o czymś lepszym już nie mówiąc ) . Prędzej dostnaniesz 550W 80+ Gold np. SPC Enduro FM1 za 350 zł , SPC Supremo L2/M2 550W , XFX TS 550W ( wersja 650W kosztuje 350 zł ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amongalen Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2016 W pierwszym poście napisałem, że NIE zależy mi na 80+gold, równie dobrze może być coś z mniejszą sprawnością, byle było dość dobrej jakości. Sprzęt: Intel i5 4690k MSI Radeon R9 390 G.Skill DDR3 2x8GB 2400MHz, CL11 Mobo MSI Z97S SLI Krait edition SSD + HDD Chyba tyle z istotnych rzeczy. Do tej pory miałem zasilacz XFX Black Edition XTR 550W 80+gold, ale z czasem dawał nie wystarczająco mocy (chyba). Przez długi czas komp działał dobrze, ale w pewnym momencie zaczął się wyłączać, prawdopodobnie w momentach, gdy było duże zapotrzebowanie na moc. Zmniejszyłem power limit na karcie graficznej i do tej pory jakoś działa. Na 100% nie jest to spowodowane przegrzaniem GPU, po uruchomieniu FurMarka komp wyłączał się momentalnie, nie ma szans, żeby karta się nagrzała. Jeśli źle zdiagnozowałem i nie jest to wina zasilacza, to proszę o taką informację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2016 Jak masz tego XTR to na razie się go trzymaj , dokładnie go sprawdź ew. oddaj na gwarę . Szkoda go zmieniać na jakieś budżetowe , pseudomodularne 80+ Brozne , mimo swoich wad ( poziom hałasu ) to dobra , w pełni modularna konstrukcja z certyfikatem 80+ Gold . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amongalen Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2016 W jaki sposób można łatwo sprawdzić, czy to wina zasilacza, czy nie? Zasilacz był kupiony w morele, jedyna opcja gwarancji to bezpośrednio u producenta. Pisałem do nich, dostałem informację, że musiałbym na własny koszt wysłać do Holandii (chyba, lub jakiś inny kraj), a oni dopiero wysłaliby do Chin. Całość trwałaby przynajmniej miesiąc. Jak dla mnie takie coś nie wchodzi w grę, miesiąc bez kompa nie jest dobrym rozwiązaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2016 Co za podejscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...