vrn11 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2016 Witam mam sprzęt audio 5.1 i dźwięk nie działa poprawnie w Windows 10 - czego bym nie zrobił działają mi tylko dwa głośniki (domyślnie przednie satelity). Po przebrnięciu przez kilkadziesiąt poradników udało mi się ustawić dźwięk w MPC HC przy pomocy AC3 Filter. Działają wszystkie 5 głośników + sub (nie wiem czy dźwięk jest 5.1 czy stereo - nie mam nic czym mógłbym to sprawdzić). Natomiast w przeglądarkach (Chrome/Chrome Canary/IE/Edge/Opera/FF), grach, winampie (z wtyczką ac3) i innych odtwarzaczach video działają tylko 2 wspomniane kolumny. Dodawałem parametry przy uruchamianiu przeglądarek, przełączałem html5 na flash i odwrotnie, grzebałem w ac3filter i ffdshow, dodawałem/usuwałem/zmieniałem różne pliki, starsze/najnowsze stery dźwięku. Przy teście 5.1 w ustawieniach dźwięku wszystkie głośniki DZIAŁAJĄ i to działają poprawnie. Laptop HP, audio Modecom, karta dźwiękowa USB chińsko-tajwańsko-koreański NoName (ale działa!). Co uczynić, aby gdzie się da był dźwięk 5.1, a gdzie nie tam stereo na wszystkich głośnikach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a602820922 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2016 Jakie urządzenie audio jest ustawione jako domyślne? Mówimy tutaj o stacjonarnym czy laptopie? Sent from my Nokia 5110 using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2016 To chyba zależy od materiału na stronie, ja z kolei mam stereo, jak mam ustawione 5.1 to na filmach z yt czy gdziekolwiek prawie kazdy nie ma dźwięku w takim układzie. Coś tam buczy, ale brak vocala. Karta Creative zx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vrn11 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) Ustawione jest "USB Sound Device, Generic USB Audio" Jak pisałem wcześniej -> mowa o laptopie. Edytowane 30 Listopada 2016 przez vrn11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...