gnz Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 na moje pytanie nie znalazlem odpowiedzi (a szukalem 8) )wiec pytam w nowym topicu. Znalazlem ze serie athlonow t-bred'ow na jadrze b0 dotyczace 1.7+ sa najlepsze z seri: jiuhb, aiuhb ... (jezeli sie myle to poprawcie) - jednak wszystkie podawane serie dotyczyly wlasnie krecacego sie jak diabli 1.7 Mam zamiar sie za takim rozejrzec i kupic jednak z tego co tu wyczytalem latwo nie bedzie. Kolejne co wyczytalem to ze do krecenia po 1.7 najlepsze sa 1.8+ (za przystepna cene ofkorz ) i stad wlasnie moje 2 pytania: 1. Jak ktos wie gdzie jeszcze mozna dostac 1.7+ juihb'a to prosilbym o jakis namiar 2. Jezeli go nie dostane i zdecyduje sie na 1.8+ to czy serie sa te same i pytac o juihb'a czy w przypadku 1.8 sa inne serie ? Lub tez moze u bartona sa inne okreslenia ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 w gliwicach na nowym swiecie jest dlt3c 1,7 xp kreci sie na 2200mhz ino sie grzeje troche Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 a czy DLT3C to od razu jest jiuhb czy z DUT3C tez sa jiuhb'y ?? I podaj moze blizej namiar na ten sklep bo jestem z mikolowa i do gliwic mam niedaleko :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Jak znajdziesz 1.7+ NIE JIUHB to stawiam flaszke. Wszystkie DLT I DUT to JIUHB (albo JIUCB. JIUGB ale tyvj się już raczej nie spotyka). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Jak znajdziesz 1.7+ NIE JIUHB to stawiam flaszke. Wszystkie DLT I DUT to JIUHB (albo JIUCB. JIUGB ale tyvj się już raczej nie spotyka). No wlasnie a jak nie znajde 1.7 (wyczytalem ze sa problemy) ale bede zmuszony ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 1.8 to brac jiuhb'a czy tez to okreslenie "zarezerwowane" jest tylko dla 1,7 - a 1.8 ma inne serie ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kargs Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Wlasnie mam taki problem z tym athlonem. Obchodzilem od cholery sklepow w Bialymstoku i wszyscy to samo "juz nie produkuja bedzie trudno znalezc". Ale w poniedzialek sprowadza mi z jakiegos sklepu z Wroclawia wiec moze tam poszukaj (przez internet). Albo na allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 a na 2 pytanie nikt nie zna odpowiedzi ??? Jak to jest z tym 1.8+ ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 tak samo jest ja mam 2000+ JIUHB i kreci sie fajniutko ale reszta testow jak nowa zasilka dotrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 dzieki ! :twisted: Upoluje cos to zaczne sie bawic w o/c - zebym tylko nie przesadzil bo to bedzie "my first time" :P Ale jak to mowia - pierwszy raz jest najlepszy no i czlowiek uczy sie na SWOICH bledach ... tylko kto mi kupi nowego procka jak przesadze heheh :? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 jak nie masz wydajnego chlodzenia to nie wywindowywujanapiecia powyzej 1.8 lub 1.85 - obserwuj temperatre i bedzie oki - o ile masz blokoany PCI/AGP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kutek Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 radze poszukac na www.sirius.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 radze poszukac na www.sirius.pl drogi tam ten anten jak cholera ... doliczajac do tego koszty przesylki zapewne z wyjdzie ponad 300. Sa sklepy internetowe gdzie widzialem juz po 250 jak nie masz wydajnego chlodzenia to nie wywindowywujanapiecia powyzej 1.8 lub 1.85 - obserwuj temperatre i bedzie oki - o ile masz blokoany PCI/AGP myslalem o v10 (bo tani) , lub tez dolozyc te 50zeta i szarpnac sie na v11 badz starego poczciwego v7+ wiec mysle ze z chlodzeniem nie bedze problemu. Mam zamiar przeprowadzic o/c wg "przepisu" z tutejszego FAQ ale na razie wszystko przede mna - trzeba skompletowac najpierw czesci :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 radze poszukac na www.sirius.pl drogi tam ten anten jak cholera ... doliczajac do tego koszty przesylki zapewne z wyjdzie ponad 300. Juz chyba wiem o co Ci chodzilo ... jest tam fajnie opisane krecenie roznych athlonow - myslalem ze chodzi ci tylko o sklep :wink: A teraz z troche innej beczki - czy po o/c zywotnosc STABILNEGO w 100% procesora przy super zasilce i super chlodzeniu jest taka sama jak procka nie kreconego czy jednak o/c powoduje jakies "uszczerbki na zdrowiu" ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 w sumie w wiekszosci zywonosc zalezy od temperatury pracy i stabilnosci napiec - wiec jak trzymasz go w znosnych warunkach to powinno byc bez znaczenia - a zreszta jak zywotnosc proca to jakies kilka-kilkanascie lat to jak zkrocisz ten czas o te 10% to nie zauwazysz - to juz i tak bedzie zlom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 No to kolejne pytanko - moze i glupie ale skoro juz zaczolem ten watek ... :) Czy jak kupie najtansza obudowe (taka za 100) to wsadze tam chieftec'a - tzn. chodzi mi czy wymiary zasilaczy sa standardowe ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hulk Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Tak bez problemu, sam tak zrobiłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Nie bede juz zaczynal nowego topicu o sklepach wiec tu zapytam - jakie znacie dobre, tanie i wiarygodne sklepy internetowe ? Wiem ze mozna wpisac w google i mi wyszuka ale ja potrzebuje rzetelnych i sprawdzonych zrodel, bo np. sklep taki jak TEN zabija cenami i chyba kazdy by sie tam zaopatrzal jakby ceny byly prawdziwe :D Nie chce sie nadziac na jakies badziewie. Aha no i allegro tez odpada raczej. A 2 co chcialem zapytac to jaki program najlepiej uzyc do badania stabilnosci procka po OC ? (poza 3dmarkiem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 ja znalazłem ostatnio 1,7+ nie JUHIB - bodajże Airga - ale tego dokładnie nie pamiętam - DUT3C, brązowy, 0319 i kręcił się beznadziejnie - nie chciał u mnie chodzić nawet na standartowym mnożniku i FSB 166 przy napięciu 1,6 V .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Wszystkie DLT I DUT to JIUHB ja znalazłem ostatnio 1,7+ nie JUHIB - bodajże Airga - ale tego dokładnie nie pamiętam - DUT3C cos mi sie tu wyklucza ... to jak to wkoncu jest ? Lobo - krecil sie zle moze dlatego ze to na jadrze A0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 BTW Lobo zglos sie do Kwietnia po flaszeczke :D Jak znajdziesz 1.7+ NIE JIUHB to stawiam flaszke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 kup sobie wentyl Xdream coller master Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioZ Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Kwiecień Mam DUT JIUCB. Gdzie moja flaszka? ;) (to nie ten z podpisu) Gie-eN-Zet Twoim głównym kryterium przy poszukiwaniach powinien być woltaż procka czyli DUT/DLT. Szukasz 1,5V czyli DLT. Co do pozostałych oznaczeń to po lekturze forum zaczynam sądzić, że jest to po prostu loteria... A w temacie obudów i zasilaczy: każdy zasilacz ATX pasuje do obudowy ATX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 a jeszcze kwestia stabilnosci procka po OC - jakim programem ja sprawdzac ? (poza 3dmarkiem) i wszystko , no prawie wszystko bede wiedzial :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marechi Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Do testowania kompa po @ polecam Prime95. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Do testowania kompa po @ polecam Prime95. Popieram - ale uważajcie na pamiątki - często one wywalają prime ... miałem taki przypadek (a memtest nie zgłaszał żadnych błędów przez godzinkę) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kargs Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Ja kupilem wczoraj athlona 1700+ DLTC3 czyli jeszcze sa :) Ale pewnie resztki Przedtem pytalem tez o athlona 1800+ wszyscy mowia ze tez sie dobrze kreci ale nie tak jak 1700+ Wiec moze lepiej szukaj 1700+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 z moich observacji wynika ze te 1.5V grzeja sie bardzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Dostalem dzis to cacko :twisted: 265zl u mnie w miescie :twisted: AXDA1700 DLT3C JIUHB z 8 tygodnia tego roku :) Na razie jednak nie mam go na czym potestowac :( bo zaczolem tyle co kompletowac czesci :( Mam pytanie - czy jest mozliwosc dostania tej serii z zablokowanym mnoznikeim ? Ale bym sie wkur... jakby sie okazalo ze to wlasnie taka :evil: Ale mam nadzieje ze nie :twisted: - aha jest zielony ! (jezeli o cos zmienia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 we wrocku są ale 0312 pare sztuk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 czy jest mozliwosc dostania tej serii z zablokowanym mnoznikeim ? no to jak wkoncu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...