Yogi311 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) Cześć! Potrzebuję drukarkę kolorową do biura 900-1300 z możliwie najmniejszą ceną/stronę -auto dupleks -druk 20-50 stron dziennie -kolorowy wydruk sporadycznie, ale musi być. -jak najnizsza cena obslugi ( dostepnosc zamiennikow tonera ) przy utrzymaniu gwarancji producenta - w przypadku korzystania z zamiennikow Edytowane 29 Listopada 2016 przez Yogi311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 laser narazie faworytem jest kyocera p6130cdn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Mamy w pracy Kyocera 6021cdn - dobrze pokrywa tonerem nawet na przeciętnym, tanim papierze. Zauważyłem, że pomiędzy naniesionymi kolorami jest ułamek mm przesunięcia (na Ricoh tego nie zauważyłem). Tonery oryginalne do Kyocera z tego co pamiętam wychodzą stosunkowo tanio, bo nie mają wbudowanego wałka. Ogólnie ta Kyocera jest dobrze zbudowana (przykładowo zamknięcia na zatrzaski, a nie na wcisk jak w Samsungach które mieliśmy). Od czasu, do czasu (raz na parę tygodni) zacięła papier, ale możliwe że to przez zwyczajny papier właśnie, poza tym o niewysokiej gramaturze ~70-80g. Możliwe, że na dobrym papierze zacięć nie będzie. Generalnie gdybym dużo drukował i liczył się z kupowaniem oryginalnych tonerów, to chyba sam bym celował w Kyocera, bo praktycznie działa OK i tonery jak wspominałem nie zabijają ceną jak np. przy oryginalnych HP. Edytowane 11 Grudnia 2016 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...