Guanabana Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) Witam, spróbuję napisać posta zgodnie z regulaminem. Mam nadzieję że mi się uda. Posłużę się punktami z regulaminu. :) czy zestaw ma zawierać tylko komputer czy również system operacyjny, napęd optyczny i peryferia takie jak: monitor, myszka, klawiatura itp. - Nie do czego komputer będzie wykorzystywany - do grania w różne gry zazwyczaj jakieś nowości jaką kwotę chcesz przeznaczyć - konkretnej kwoty nie znam, ale chciałbym dopasować części tak by komputer posłużył kilka lat czy części mają być nowe czy mogą być używane - preferuję nowe, nie mam zaufania do używanych czy będziesz podkręcał podzespoły - Nie w jakiej rozdzielczości grasz/zamierzasz grać - 1920x1080 czy mieszkasz poza Polską (ceny za granicą są inne!) - Nie czy możesz użyć części ze starego komputera takich jak: dysk twardy, napęd optyczny, obudowa - raczej tylko napęd optyczny, reszta odpada czy preferujesz jakiś konkretny sklep np. z powodu odbioru osobistego - Nie Do rzeczy. Posiadam: - procesor Intel Core i5-4460, 3,2GHz, 6MB Cache, LGA1150 - 2 kości RAM 8GB PC3L - 12800 CL11 - Kingston KVR16LN11/8 - 2 dyski SSD 240 GB SanDisk SSD PLUS - zasilacz Modecom Logic 400W - Windows 10 Pro 64bit Potrzebuję dokupić obudowę, płytę główną i kartę graficzną do części które już posiadam. Najbardziej byłbym zainteresowany kartami graficznymi z 10 generacji GTX (obawiam się tylko o to by procesor nie był tzw. wąskim gardłem, więc jeśli zajdzie taka konieczność możemy zejść do 9 generacji), płytą główną dopasowaną do tej karty i RAMu który posiadam no i jeśli będzie potrzeba zmienić zasilacz na mocniejszy to też. Edytowane 29 Listopada 2016 przez Guanabana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2016 Procek faktycznie nieco za słaby do GTX serii 10 ale modele 1050/1060 powinien jeszcze ogarnąć . Płyta - Asrock B85M Pro3 za 235 zł . Karta - GTX1050 lub GTX1060 , model 1050Ti jest średnio opłacalny . Z konkretnych producentów i modeli - Asus Strix , MSI Gaming , Palit JetStream . Buda - zależy co chcesz osiągnąć i ile chcesz wydać , najtaniej to coś pokroju SPC Gladius M20 / Zalman Z1 / Raintek Arcadia za 130-140 zł , drożej - Zalman Z3/Z3 Plus / Z3 U3 , SPC Gladius M35/M35W etc. Musisz kupić jeszcze zasilacz , twój to bomba z opóznionym zapłonem , z dobrych i tanich PSU masz Corsaira VS czy SPC Vero L1 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guanabana Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2016 (edytowane) Skoro na 10 serię trochę słabo, to może 9 seria GTX? Albo może coś od Radeona? EDIT: A jeśli zdecyduję się na GTX 1060 to procek ogarnie wersję 3GB czy 6GB? Edytowane 30 Listopada 2016 przez Guanabana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...