Dudus8 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 Witam serdecznie, Zastanawiam się nad zakupem karty graficznej do okazyjnego grania. Moja konfiguracja: I5 4460 Corsair H80i Gt Asus H97 Plus 2x4gb Ddr3 1600 MHz 3x Samsung 850 Pro 256 GB WD Blue 1tb Asus Xonar Dx Corsair CX 500M Nzxt H230 Co warto ładować do tego dziadka? Chodzi głównie o Nfs 2015 Wieśka 3 oraz Forza 3 Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 Wystarczy przejrzeć jakikolwiek inny temat dotyczący kart graficznych. RX470 4gb albo gtx1060 6gb. Tapatapatap Moto X Style 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) Droższych propozycji nie było? 939zl, 3 lata gwar: https://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-radeon-rx-470-g1-gaming-4gb-gddr5-256-bit-dvi-d-hdmi-3xdp-box-gv-rx470g1-gaming-4gd-1000341/ 1269zl, 3 lata gwar: https://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-1060-oc-v1-6gb-gddr5-192-bit-2xhdmi-dvi-2xdp-box-gtx-1060-armor-6g-ocv1-1017688/ Edytowane 1 Grudnia 2016 przez GeMtin1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudus8 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 939 zl to cena wersji 4gb. 8gb jest droższa ale chyba warto dołożyć? Tylko teraz pytanie: Gtx 1060 6gb czy rx 480 8gb? Cena podobna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodolfo Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) Wychodzi na to, że do tych gier lepsza będzie nvidia. Nie sugieruj się cenami na morele, bo oni zmieniają ceny, czasami kilkukrotnie w ciągu dnia. I są na tyle beszczelni, że nawet zadzwonią do Ciebie, żeby wlulić Ci coś innego lub droższego. Co roku od nich coś brałem, ale w tym widać zmienili strategię. Ale są jeszcze inne sklepy. Od siebie polecam ten typ: http://www.x-kom.pl/p/323944-karta-graficzna-pci-e-msi-geforce-gtx-1060-armor-oc-v1-6gb-gddr5.html , przede wszystkim nie wymaga mocnego procka, cicha, cewki piszczą powyżej 600 fps, ale w budzie tego nie słychać. Edytowane 1 Grudnia 2016 przez Rodolfo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudus8 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 Jak wypada kultura pracy tej karty? Mam dość mocno wyciszanego kompa i zależy mi na ciszy. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) Test kilku GTX 1060 6GB, głośności także https://youtu.be/3tOTOyqLsig?t=454 Armor niestety wypada najdłośniej Edytowane 1 Grudnia 2016 przez Dart9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodolfo Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2016 Konstrukcja pół-pasywna, w zależności jak sobie ustawisz charakterystykę pracy np. w msi afterburner. Standardowo do 60 stopni wiatraki nie obracają się, kiedy już ruszą to do około 40% jest cicho. Miałem ją przez jakiś czas na stole w postaci pająka, więc nie było głośno. Poprzednio miałem Zotaka 780 i tego to już słyszałem w budzie. A tutaj wiatraki z obudowy zagłuszają. Jak wyciszę wiatraki w obudowie, to podnoszę na niej temperaturę i zaczynają się kręcić na niej wiatraki. A tak to przeważnie chodzi jako pół-pasywna, zalezy oczywiście od obciążenia. Maksymalną temperaturę jaką zanotowałem to 71 stopni przy wentylach na 40%, ale weż pod uwagę, że mam dość dobrze wentylowaną obudowę (5 mocnych śmigieł). Generalnie w karcie jest dość dużo plastiku i radiator jest aluminiowy. Karta jest zadziwiająco lekka, ale też duża gabarytowo. Nie wejdzie w każdą obudowę. W wieśku 3 mam około 50-60 fps na ultra z wyłączonym hairworksem, ale zdarzają się mikro-przycięcia. Z włączonym spadają do około 30-50, więc w sumie nie jest źle. Do lepszej płynności można przerzucić na wysokie. Potencjału podkręcania na razie nie sprawdzałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...