tomasopc Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 Witam wszystkich jestem tu nowy proszę o wyrozumiałość . Znajomość komputera to nie jest moja mocna strona. Kupiłem sobie gre zęby po przerwie kilkuletniej w cos zagrać aaa tu zooonk brak zgodności sterownika karty graficznej gra to Need four speed po uruchomieniu wyskakuje błąd sterownik niby zaktualizowany a gra nie chodzi. Proszę o pomoc jak to rozwiacac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 Może powinieneś kupić konsolę? Jaki NFS. Jaki System operacyjny. Jaka wersja sterowników? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasopc Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) nfs 2016 windows 7 64 bity sterownik 15.7.1 komp moze stary ale powinien to ciagnac Edytowane 1 Grudnia 2016 przez tomasopc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zasadniczo wszystko wspiera DX 11 i gra powinna działać. Procesor jaki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasopc Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) I 7 x4 podkrecony do 3.8 Czytałem gzies ze amd nie wspiera starszych kart graficzych i jak wychodza nowe gry to trzeba kombinowac ze sterownikami I co nikt mi nie pomoze co z tym zrobic Edytowane 1 Grudnia 2016 przez tomasopc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 https://community.amd.com/thread/198239 http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3180627.html Wygląda na to, że chcą cię zachęcić do zmiany karty grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) W przypadku takiego nieczystego zagrania, gdybym zmieniał kartę, to na nVidię ... dla zasady :twisted2: ps. swoją drogą, jeśli na tą kartę wychodzą jeszcze nowe sterowniki, to jest szansa, że AMD rozwiąże problem Tak sobie jeszcze patrzę i tutaj: http://support.amd.com/en-us/download/desktop/legacy?product=legacy3&os=Windows+10+-+64 jest jakieś oprogramowanie "Radeon Software Crimson Edition Beta" ( wersja 16.2.1 Beta) - może warto spróbować? ... bo 15.7.1 pojawiły się 29 lipca 2015, a te Crimson dopiero 1 marca 2016. Edytowane 1 Grudnia 2016 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasopc Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2016 To lipa gra kupiona kasa wydana a karta jest do wymiany. Juz wczesniej mialem problemy ze sterownikami do assassins a teraz calkiem padło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2016 Czyli odinstalowałeś sterowniki 15.7.1, następnie zainstalowałeś Crimson 16.2.1 i nadal nie działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2016 Czy jest to nieczyste zagranie, jest mocno dyskusyjne. VLIW4 będące modyfikacją VLIW5 to jednak już dość pradawna architektura. Jak coś działa na niej od razu to działa, jak nie działa to trudno oczekiwać, aby wkładany był w to jakiś większy wysiłek ze strony AMD. Można raczej liczyć jedynie na to, że dociekliwi gracze rozpracują co tu trzeba zmienić żeby to zadziałało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasopc Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2016 Nie dziala a moze tak od innej karty zainstalowac wyższego modelu?\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2016 Musiałbyś najprawdopodobniej zmodyfikować plik inf, tak aby Twoja karta była rozpoznana przez instalator sterownika jako "właściwy sprzęt", czyli dopisać tam linię z identyfikatorem Twojej karty. IMO warto spróbować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) Tak sobie jeszcze myślałem nad tym problemem i może faktycznie nie jest to "zagranie" ze strony AMD, tylko kompatybilność z DirectX. Radeon 6970 jest kompatybilny z DX 11 zgodnie z poniższymi źródłami: https://en.wikipedia.org/wiki/Radeon_HD_6000_Series http://solidlystated.com/hardware/list-of-directx-12-and-directx-11-compatible-video-cards/ ... natomiast 7850 z DX 11.2 ( a co najmniej 11.1 ) - może gra wymaga DX 11.1/11.2 ... i jeśli karta obsługuje max DX 11.0 to nie będzie działać. https://en.wikipedia.org/wiki/Radeon_HD_7000_Series VLIW4 będące modyfikacją VLIW5 to jednak już dość pradawna architektura. J Wg. mnie nie istotne czy architektura jest VLIW 4/5 czy GCN 1-4, jeśli tylko spełniona jest wymagana przez aplikację wersja API (np. DX 9c , albo 11.1, czy określona wersja OpenGL czy innego Vulcan). Po prostu gry nie są pisane w pod VLIW albo GCN, bo to nie jest API. Stąd moje przypuszczenia o których napisałem wyżej (że rozchodzi się o zgodność z DX, która jest minimalnie z niższą wersją dla 6970 w porównaniu do wymaganych przez grę HD 7850 czy GTX 750 ) . Edytowane 5 Grudnia 2016 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasopc Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2016 to chyba nie na moja głowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...