geforc Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 Witam, panowie nie działa wentylator w obudowie z przodu. Otworzyłem kratkę a jeden działa a drugi stoi. Mam regulację obrotów na obudowie i jak przestawiłem z 5 na 12V to ten drugi też ruszył ale się bardzo wolno kręci, można go palcem zatrzymać. Sprawdziłem jeszcze wyłączając komputer i po włączeniu ten "zepsuty" nie rusza, jedyne co go uruchamia to zwiększenie V na obudowie... Wentylator padł czy coś gorszego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 być może łożysko się zatarło i rusza tylko na max napięciu najprościej zamienić wentyle miejscami i zobaczyć czy jest tak samo spróbować wyczyścić wentylator i nasmarować łożysko a w zasadzie trzpień jak jest taka możliwość i ostatecznie kupić nowy jak nic nie pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geforc Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 to był tani AAB 14 więc wszystko się może zdarzyć, teraz kupię coś bardziej konkretnego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 AAB Cooling Black Silent Fan 14 1000rpm ? Wolnoobrotowy wentylator ma prawo nie ruszyć na 5V, skoro na 12V ledwo się obraca. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geforc Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 Wcześniej działał nawet na 5V... mam go rok i było ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 Pewnie zmęczyło mu się łożysko. Spróbuj nasmarować jak wyżej radził TSR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geforc Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zamówiłem już nowy https://www.morele.net/be-quiet-pure-wings-2-140mm-bl047-601808/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 AAB Cooling Black Silent Fan 14 1000rpm ? Wolnoobrotowy wentylator ma prawo nie ruszyć na 5V, skoro na 12V ledwo się obraca. Dokładnie, ja mam je podpięte pod panel LAMPTRON i jak je skręcić w dół w okolice 5,5V to nawet nie drgną... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przyczajony77 Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2016 Miałem taki sam, tylko 120mm -1100rm i tak samo padł, smarowanie pomogło tylko na miesiąc, kupiłem dwa nowe:). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...