Skocz do zawartości
MarkPL

Maxtor 120GB,8MB cache vs Seagate 120GB,8MB cache

Maxtor 120GB,8MB cache vs Seagate 120GB,8MB cache ?  

1. 1. Maxtor 120GB,8MB cache vs Seagate 120GB,8MB cache ?

• Najlepszy Seagate ( prosze o przemyslane glosy )
      4
    • Najlepszy Maxtor ( prosze o przemyslane glosy )
      4
    • Najszybszy Seagate
      1
    • Najszybszy Maxtor
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Co wybrac ???

Maxtor to wersja: HDD/Dysk Twardy MAXTOR DiamondMax Plus 9 120GB ATA133 7200rpm 8MB Cache, 3 lata rekojmi

Seagate to wersja: Seagate Barracuda 7200.7 ST31200026A Hard Drive with 8MB buffer

Co bedzie szybsze ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mojego problemu nikt nie umi rozwiazac  :(  http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=37352&highlight=

Co do twojego problemu to wydaje mis ie że macież trzeba sformatować spod biosu kontrolera :) wtedy win widzi dysk jako 1 dupny :) Przynajmniej w teorii :) A w praktyce jak sie ma to dopiero sie przekonam za tydzień albo dwa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wybrac ??? 

Maxtor to wersja: HDD/Dysk Twardy MAXTOR DiamondMax Plus 9 120GB ATA133 7200rpm 8MB Cache, 3 lata rekojmi 

Seagate to wersja: Seagate Barracuda 7200.7 ST31200026A Hard Drive with 8MB buffer 

Co bedzie szybsze ??

======

chyba niedawno zadalem dokladnie takie samo pytanie, poszukaj :)

wybralem w koncu B7, roznice 2-3MB olalem, jest cicho i 3lata GWARANCJI a nie jakichs rekojmi czy gwaracji warunkowych (jak bedzie dzialal jeszcze dystrybutor etc...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz ciszy to bierz barracude, maxtor powinien być za to bardziej niezawodny. Z drugiej strony słyszałem, że barracudy padają głównie z przegrzania i jak będziesz miał dobrą wentylację w budzie to powinna długo służyć. Ja biorę barracudę (w tym tygodniu kupuję 7200.7 80-tkę :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WD jest wolniejszy od Maxtora

Dlatego pytanie co szybsze :)

Maxtor czy Baraccuda ????

Obydwa dyski mogę mieć co mają po 3 lata gwarancji ( dokładniej Maxtor ma 3 lata rękojmi )

mam Maxtora 60GB i B IV 60GB , oba na 7200 , oba 2MB caschu , ale zdecydowanie szybszy (ok.8-10%) jest Maxtor na podstawie wskazań Sisoft Sandra

Przypuszczam , że głównie dzięki temu , że pracuje jako ATA133 , a Barka tylko ATA100 , tak więc jeśli twoja płyta obsługuje ATA133 bierz Maxtora

A drugi argumen - tak jak ktoś napisał - Barki z reguły umierają od temperatury , mnie padły 2 sztuki 60GB - pracowały w RAID 0 - wszystkie dane poszły w pizdu

moim zdaniem maxtor pewniejszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...