gringololo Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2016 Witam wszystkich.Mam problem z działaniem PC z kartą graficzną Geforce GT720. Wywala błąd "Sterownik ekranu przestał działać, ale odzyskał sprawność". Dzieje się tak niezależnie od tego co robię. Najczęściej kiedy oglądam coś online, trochę rzadziej ale też często przy używaniu skype. Ale ogólnie dzieje się zawsze. Załączam screen błędu wraz z wklejoną specyfikacją PC. /dodam że wywalanie sterów wiąże się z mrugnięciem ekranem a czasami restartem kompa/.Screen wrzucony na hosting: https://zapodaj.net/58638be9aa2b2.jpg.html PS: Na świeżo zainstalowanym Win7 Home Premium i sterach najnowszych ze strony Nvidia jest dokładnie to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elros Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zainstaluj starszą wersję sterownika na której kiedyś wiesz, że było ok. Jeśli problem będzie występował dalej to prawdopodobnie układ graficzny kończy swój żywot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2016 Karta się nie przegrzewa? (gpu-z, zakładka sensory) Zasilacz to zasilacz czy śmieć, który nie powinien opuścić fabryki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringololo Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2016 Karta nie kończy żywota, bo to nówka. innego sterownika nie używałem nigdy. Karta również się nie przegrzewa. https://zapodaj.net/d34459b0c32c5.jpg.html Powyżej screen z temperaturą ze średniego stresu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2016 bo to nówka. Co cię skłoniło do tak bezsensownego zakupu? Zasilacz to zasilacz czy śmieć, który nie powinien opuścić fabryki? Rozumiem, że nie dowiemy się, jaki masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringololo Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2016 Do posiadania tej karty skłoniło mnie to że dołożnona mi została w gratisie za długie oczekiwanie na sprowadzenie innego sprzetu który kupowałem. Miałem możliwość wybrania dowolnego sprzetu do danej kwoty i tyle. Zresztą nie są to szczegóły istotne dla problemu. Zasilacz to natomiast śmieć. Który dokładnie jak mówisz nie powinien opuścić fabryki, chyba że w stronę śmietnika. Też wpadłem na ten pomysł i dziś wieczorem znajomy ma mi podrzucić swojego zapasowego corsaira do testów. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elros Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2016 No to zainstaluj starszy sterownik jak zasilacz nie pomoże, bo niejednokrotnie na starszych kartach zdarzało się że nowy sterownik coś psuł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Do posiadania tej karty skłoniło mnie to że dołożnona mi została w gratisie za długie oczekiwanie na sprowadzenie innego sprzetu który kupowałem. Miałem możliwość wybrania dowolnego sprzetu do danej kwoty i tyle. Zresztą nie są to szczegóły istotne dla problemu. Zasilacz to natomiast śmieć. Który dokładnie jak mówisz nie powinien opuścić fabryki, chyba że w stronę śmietnika. Też wpadłem na ten pomysł i dziś wieczorem znajomy ma mi podrzucić swojego zapasowego corsaira do testów. To jest istotne by pisać/wspominać o bezsensie takich zakupów (mimo że dostałeś gratis), by inni co to mogą przeczytać nie wpadli na taki pomysł. To samo zasilacz. Podaj jaka marka i model zasilacza. Pamiętaj że zasilacz to wręcz podstawa stabilności komputera. Nawet jak nie ma mocnej karty w środku to i tak trzeba tam wsadzić nawet i 400W zasilacz ale markowy ze sprawną elektroniką i zabezpieczeniami by trzymał odpowiednio napięcia i był bezpieczny dla reszty sprzętu. Takie przypadki były tu opisywane. Mój znajomy jakiś czas temu stracił przez kiepski zasilacz kartę graficzną i płytę główną, więc tak trzeba o tym pisać. Zmiana zasilacza może rozwiązać problem. Sterownik możesz wgrać starszy nawet o 2 miesiące bo karta jest leciwa, więc wydajności to nie zmieni, bo po za wyświetllaniem obrazu ta karta do grania się nie nadaje. Edytowane 4 Grudnia 2016 przez Devil 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zanim cokolwiek zaczniesz rzeźbić w sterach. Porządek zrób za pomocą poniższego narzędzia. http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html Nie wiem jaką grafe miałeś wcześniej, ale procedurkę możesz powtórzyć i dla NVIDII i dla ATI tym programem, wtedy będziesz mieć 300% pewności, że w systemie nie ma pozostałości po starych driverach. potem możesz zainstalować dowolne drivery łącznie z najnowszymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringololo Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2016 Problem opanowany. Winne jednak były sterowniki. Zainstalowałem te które dostałem oryginalnie na płycie (wersja 344.75). W razie gdyby ktoś miał tego typu problem, do ściągnięcia tutaj: http://www.geforce.com/drivers/results/79893 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...