sawio Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2016 Witam zmenilem mobo i procesor i w CPUID HWMonitor mam takie wartości vcore na procesorze. Dodam ze nic nie zmieniałem nie klikałem w biose wszystko auto. Czy nie są za duże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Patrz na VID, a nie VCORE. To co innego jest. 1.36 v masz max. Troszkę za dużo. Pogrzeb w ustawieniach i ustaw na sztywno 1.25 v jak nie ma wiekszego OC. Edytowane 4 Grudnia 2016 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawio Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) a gdzie to zmięci bo nie kumam jeszcze tej płyty ? cpu core/cache voltage daje manual i na dole co się pojawiło w cpu core voltage ovveride daje 1.250? tak jak na obrazku jest pokazane ?(obrazek nie mój) Czy jest w opcjach bo przeszedłem cale menu biosu jest żeby dać np komp się wyłączaj jak temperatura dojdzie np do 80 C Edytowane 4 Grudnia 2016 przez sawio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) CPU Core Voltage dajesz na manual. Potem ustawiasz niżej 1.250v lub 1.280v (tyle ja mam przy 4.5 ghz i jest ok). Jest w zakładce Extreme Tweaker. Jak nie ma tej zakładki lub niektórych opcji to możliwe że musisz włączyć widok zaawansowany (Advanced Mode). w biosie (zakłada "main" o ile dobrze pamiętam). Edytowane 4 Grudnia 2016 przez Devil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...