wysowianka15 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 Witam, posiadam procesor AMD Fx 8320 ( na razie nie podkręcony ) i kartę radeon r9 270 która z najnowszymi tytułami radzi sobie jak bóbr z produkcją płyt głównych. Chciałem wymienić ją na coś w cenie 1000 - 1400 zł. Od razu zaznaczam, że nie mam możliwości zmiany płyty głównej i procesora. Myślałem nad kartami gtx 970 i 1060, ale martwi mnie czy sam bottleneck skutecznie nie zabije wydajności tych kart.Nie zależy mi na więcej niż 60-55 fps. Ewentualnie procesor mogę podkręcić, ale z racji słabych sekcji zasilania płyty MAX wynosić będzie jakieś 4,2 - 4,3 Ghz. Z góry dziękuję za odpowiedź. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 Nie ma sensu ładować kasy w nową grafę, jeśli w najbliższej perspektywie nie wymienisz platformy. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zacznij myśleć w drugą stronę - Twój R9 270 zaskoczy Cię przy starym 2500K nie mówiąc o czymś nowszym jak Haswell-R czy Skylake. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbo41 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2017 Podkręć fx a dobre chłodzenie i moze nawet 5 ghz a wtedy proc nie blokuje karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2017 A ja tak na marginesie: Polskie język nie posiada synonimu bottleneck? 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) bottleneck? własnie co to za cholerstwo jest? Edytowane 11 Lutego 2017 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiamondBack Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 "Wąskie gardło". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 do tych co minusują - uzywajcie mózgu także do rozrywki "Wąskie gardło". dziekujemy za wyczerpującą odpowiedź ale głębokie jest lepsze :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 Wszystko zależy w jakiej rozdzielczości będziesz grał. Im wyższa rozdzielczość, tym CPU ma mniej do roboty względem GPU. Pewne jest to, że jak włożysz GTX1060 to będzie więcej klatek. No i co z tego, że CPU będzie ograniczał lekko tą kartę. Gry staną się grywalne, a o to Ci chodzi. W dodatku, jak kiedyś zmienisz platformę, to możesz nie kupować grafiki i rozwinąć pełnię możliwości GTX1060. GTX 1060 możesz też 1/2 roku przed końcem gwarancji sprzedać za niezłe pieniądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...