marusiek91 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2016 Witam serdecznie, Chciałbym złożyć dobry komputer do gier do max 3600zł. Nastawiony jestem na to aby wszystkie najnowsze tytuły śmigały w 60fps (szczególnie Total War Warhammer, Bf1, Wiesiek 3). Monitor to osobna sprawa, zajmę się nim później. Od razu rezygnuje z dysku SSD gdyż nie interesują mnie szybsze loadingi czy szybsze wstawanie windy. Do tego dochodzi oczywiście cena win10 i wyjdzie około 4000zł. Początkowo skleciłem coś takiego: http://www.morele.net/inventory/info/oUJYcl/ Proszę o rady co do zestawu. I czy brać jakieś dodatkowe chłodzenie na procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2016 (edytowane) RAM zmieniłbym na 2133MHz GoodRAM PLAY - takie częstotliwości obsługuje płyta główna, 1 x 8GB w przyszłości można dorzucić kolejne 8GB. Nawet poszedłbym w stronę "gołych" kości RAM bez nakładek/radiatorów są tańsze a jedynie wygląd inny. Postawiłeś na gtx 1060 MSI Gaming X. Jest cichszy ale czy wart dopłaty względem np Palit'a - tu musiałby doradzić posiadacz tego MSI lub innych kart GTX1060. Chłodzenie box'owe wystarczy ale może być cieplej i głośniej niż z chłodzeniem dodatkowym. Edytowane 8 Grudnia 2016 przez Dart9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marusiek91 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2016 (edytowane) oki, dzieki. A gdybym chcial dobrą tanią płytę pod kości 2400mHz to jaką byś polecił? Edytowane 8 Grudnia 2016 przez marusiek91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2016 Jak chcesz żeby szybsze kości niż 2 133 mhz działały na nominalnych taktach to musisz mieć płytę na Z170 - obecnie jakieś 430 zł za najtańszą płytę na Z170 + DDR4 , taniej to tylko Z170 + DDR3 . Na H/B max. dostępne taktowanie to 2 133 mhz , szybsze kości zwolnią . 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...