Skocz do zawartości
marusiek91

Komputer do gier max 3600zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Chciałbym złożyć dobry komputer do gier do max 3600zł. Nastawiony jestem na to aby wszystkie najnowsze tytuły śmigały w 60fps (szczególnie Total War Warhammer, Bf1, Wiesiek 3). Monitor to osobna sprawa, zajmę się nim później. Od razu rezygnuje z dysku SSD gdyż nie interesują mnie szybsze loadingi czy szybsze wstawanie windy. Do tego dochodzi oczywiście cena win10 i wyjdzie około 4000zł.

Początkowo skleciłem coś takiego:

http://www.morele.net/inventory/info/oUJYcl/

Proszę o rady co do zestawu. I czy brać jakieś dodatkowe chłodzenie na procka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RAM zmieniłbym na 2133MHz  GoodRAM PLAY - takie częstotliwości obsługuje płyta główna, 1 x 8GB w przyszłości można dorzucić kolejne 8GB. Nawet poszedłbym w stronę "gołych" kości RAM bez nakładek/radiatorów są tańsze a jedynie wygląd inny. 

Postawiłeś na gtx 1060 MSI Gaming X. Jest cichszy ale czy wart dopłaty względem np Palit'a - tu musiałby doradzić posiadacz tego MSI lub innych kart GTX1060.

Chłodzenie box'owe wystarczy ale może być cieplej i głośniej niż z chłodzeniem dodatkowym. 

Edytowane przez Dart9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz żeby szybsze kości niż 2 133 mhz działały na nominalnych taktach to musisz mieć płytę na Z170 - obecnie jakieś 430 zł za najtańszą płytę na Z170 + DDR4 , taniej to tylko Z170 + DDR3 .

Na H/B max. dostępne taktowanie to 2 133 mhz , szybsze kości zwolnią .

• Upvote 1
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi