kuba_ Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2016 Mam problem z moim komputerem: Procesor: I5 2500k Płyta główna: Gigabyte Z77-DS3H Pamięć: 2X4GB Kingston KHX 1600MHZ Dyski: SSD (Sandisk Plus 240 GB) + HDD (WD 500GB) Zasilacz: XFX TS 550W 120mm 80+ Bronze Sterowniki i Biosy zaktualizowane. Niedawno wymieniłem karte graficzną z Radeon-a 7870 na Gigabyte Gaming GTX 1070. Komputer przez pierwszy tydzień chodził dobrze, natomiast obecnie zawiesza się przy włączeniu po tym jak był wyłączony przez około 12h i pokazuje logo płyty głównej, ale wystarczy go otworzyć i cokolwiek zmienić w ustawieniach, (odłączyć/podłączyć drugi dyski lub napęd DVD, albo zmienić pamięci ram w inne sloty) aby wystartował normalnie. Jak już wystartuje to można np wieczoram wyłączyć i z włączeniem od razu nie ma problemu z uruchomieniem, ale sytuacja powtarza się rano następnego dnia. Wcześniej przy starej karcie czasami komputer potrafił kilka razy samoczynnie włączać się i wyłączać zanim windows zaczął się wgrywać, ale zawsze startował. Czy karta jest zepsuta czy coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2016 Odpal kompa na integrze z procka i popracuj jakiś czas a potem zobacz czy objawy się powtórzą . Aktualizacja biosu i zrobienie clear cmos też nie zaszkodzi . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2016 Mozliwe, ze masz problemy z bootem jak ja na asusie. Masz moze listwe i ja wylaczasz na noc? Jesli tak to po jej zalaczeniu odczekaj kilkanascie sekund, albo nie wylaczaj na noc. U mnie clrmos pomaga tylko na kilka dni, a pozniej to samo. Jak sie monitor nie odpali to reset z przycisku na obudowie i rusza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobexor Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 Sprawdź też baterie cmos i czy nie masz włączonego zaawansowanego POST i sprawdzanie z gotowaniem po LAN-ie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2016 Miałem tak na Asusie Z170-a. Spróbuj od wgrania nowej wersji Biosu. Można zrobić C CMOS jak radził Reyden. No i wiadomo OC procka i zmiana napięcie. U mnie to powodowało Dual Booty czasami, ale różnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...