VinniV Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 (edytowane) Witam, nie jestem na tyle na bieżąco ze sprzętem, aby podjąć decyzję. Potrzeba komputera, z GTX1080, który będzie tylko i wyłącznie podłączony pod 55" telewizor. Rozdzielczość 4k. Komputer w 70% będzie służył do gier i filmów. Ciekawie wygląda zestaw PurePc za 6200zł: https://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_grudzie%C5%84_2016?page=0,18 Niemniej do tego trzeba dołożyć jeszcze - koniecznie - windowsa 10 i budę (prawdopodobnie SilentiumPC Gladius M35 Pure Black) Pytanie brzmi: - gdzie można poszukać oszczędności, aby zmieścić windę i obudowę w przedziale do 6400zł MAX. To nieprzekraczalna granica. Dodam, że osoba użytkująca komputer nie bawi się w podkręcanie i nigdy nie będzie. Z gier zainteresowana jest w większości samochodówkami. Kierownica już czeka.Również odpadają [ciach!]ły typu karta graficzna z LEDami, czy inne mrugające elementy. Taki ficzer jest kompletnie zbędny. Z góry dziękuję za pomysły. Do tej pory zawsze świetnie doradzaliście :) Edytowane 13 Grudnia 2016 przez VinniV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 Jeżeli nie ma być OC, traci zasadniczo sens procesor z K oraz płyta na Z170 i szybka pamięć RAM. Poszukaj zatem zestawu z procesorem i5-6500 (ewentualnie i5-6600) i te trzy elementy weź z takiego zestawu. Całkiem możliwe, że to już wygeneruje wystarczającą obniżkę ceny końcowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinniV Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 Jeszcze pytanko, ta polecana karta -- MSI Armor przy 1080 to nie jest jakas suszarka głośna? Osobiście u siebie mam Gaming X 1070 i jest cudownie, ale 1080 GX jest diabelnie droga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull3tproof Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 Tak cicha jak Gaming X nie będzie, jednak suszarki bym się nie spodziewał. W Twojej wypowiedzi znalazłem pewien zgrzyt, mianowicie mam na myśli chęć wzięcia GTX 1080 w towarzystwie procesora z zablokowanym mnożnikiem. Raczej nie jest to najrozsądniejszy ruch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinniV Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2016 Dziękuję za odpowiedzi. Ostatecznie poszedł cały zestaw za 6200 + Winda i wyżej opisana buda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...