Guanabana Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 (edytowane) Mam taki jeden stary komputer. I poszukuję do niego pasującej karty graficznej. Bo ta obecna ma jakiś defekt i są niebieskie pasy w niektórych miejscach. Zamieszczę wam raport z dxdiag (mam nadzieję, że to nie problem) i chciałbym pomocy przy doborze karty, takiej by komputer się z nią uruchamiał, próbowałem już ich kilka i niestety. jaką kwotę chcesz przeznaczyć - oferujcie cokolwiek, komputer nie jest mój skonsultuję to z tą osobą i zobaczę co on na tę cenę czy części mają być nowe czy mogą być używane - mogą być używane, ale muszą być sprawne czy mieszkasz poza Polską (ceny za granicą są inne!) - nie Poza tym jak sprawdzić jaka jest tu płyta główna? DxDiag.txt Edytowane 13 Grudnia 2016 przez Guanabana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zbyt leniwy by podać konfigurację kompa? Temat do kosza? 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2016 (edytowane) Pobierz program CPU-Z i wrzuć screeny z zakładek CPU, Mainboard i Graphics. No i określ kwotę i wymagania. Komp do gier? Pracy? Jakiej pracy? Nic nie wiemy. Przedział cenowy kart to od 150 do 10000zł. Edytowane 15 Grudnia 2016 przez neomagnet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guanabana Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2016 Klaus: Nie tam zaraz leniwy, nie trzeba tak ostro. Po prostu nie znałem skutecznego programu do takich rzeczy, próbowałem everesta, ale jakieś głupie błędy pokazywał. neomagnet: To jest bardzo stary komputer (chyba z 12 lat) i zepsuła się w nim karta. Pożyczałem różne karty od znajomych i w momencie podpięcia ich do płyty głównej, komputer nie uruchamiał się w ogóle, więc to znaczy że były z nim niekompatybilne. Sam komputer ma po prostu działać, uruchamiać się. Grać raczej nikt nie będzie próbował na takim starym sprzęcie, więc pewnie posłuży głównie do pracy, i hasania po necie. Cena, w sumie to najtaniej jak się da. A jak wrócę do domu to przeskanuję komputer CPU-Z (dzięki za program). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eNeSik Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2016 Pierwsza rzecz - otworz obudoe, spojrz na plyte glowna - w ktoryms jej miejscu powinien byc podany model (duzymi literami i cyframi) - raczej ciezko przeoczyc 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guanabana Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2016 (edytowane) Proszę, zamieszczam to o co prosiliście. EDIT: Byłbym zapomniał. Znajomy do którego komputer należy powiedział że karta może być maksymalnie do 300 złotych. Edytowane 17 Grudnia 2016 przez Guanabana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2016 Używki Radka 7770 lub max 7850 więcej w tej kwocie i tak nie wyciśniesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2016 TSR: Grać raczej nikt nie będzie próbował na takim starym sprzęcie, więc pewnie posłuży głównie do pracy, i hasania po necie. gf 210, hd5450, hd6450. Jeśli wkładałeś tam inne karty i komp nie wstawał, nikt nie zagwarantuje ci, ze jakakolwiek karta będzie tam działać. Co próbowałeś tam uruchomić? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guanabana Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2016 Próbowałem po prostu uruchomić komputer i w sumie nic nie próbowałem uruchamiać, bo już w Windowsie komputer pokazuje niebieskie pasy na środku ekranu. Chcę po prostu wyeliminować ten problem niebieskich pasków na ekranie by móc z komputera korzystać bez problemów. Pewnie najłatwiej będzie dokupić ten sam model karty co jest. Tylko też nie mam gwarancji, że będzie sprawny. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2016 Klaus: Pożyczałem różne karty od znajomych i w momencie podpięcia ich do płyty głównej, komputer nie uruchamiał się w ogóle, więc to znaczy że były z nim niekompatybilne. chciałbym pomocy przy doborze karty, takiej by komputer się z nią uruchamiał, próbowałem już ich kilka i niestety. A możesz powiedzieć, jakie karty testowałeś? Teoretycznie komputer powinien przyjmować wszystkie starsze karty na pci-e. Jeśli z jakiegoś powodu jest inaczej, nikt nie da ci gwarancji, że dana karta ruszy i wyeliminuje problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2016 Może jest tam jakiś podły zasilacz, który po wspięciu karty już całkiem kapituluje? ... 300zł powinno wystarczyć na przyzwoity zasilacz i kartę graficzną, do komputera "do internetu". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2016 Podły zasilacz a na 8800GTS wstaje normalnie? Ta karta super oszczędna wcale nie jest. Napisz jakie karty testowałeś. Sprawdź też kabel czy nie jest uszkodzony, ewentualnie podłącz do innego portu na karcie (o ile już tego nie robiłeś). Ja bym spróbował jeszcze przerzucić kartę do drugiego PCI-E. Co prawda jest to pewnie x8 ale powinno ruszyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...