Slaviola Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2016 Witam ponownie... Miałem czekać na nową platformę i nowe procki, jednak posypała mi się płyta, Asus po 5 latach XD Teraz mój zestaw wygląda tak: - i7-2600k (4,8ghz) - ddr3 ram 16gb - GTX Titan Pascal - płyta Asus P8Z68 v-pro - dead x_x Cóż mam począć? Czekania troszkę będzie, a może kupić już teraz np. na socketcie 2011-3, np. i7-6850k? Do tego płyta Asrock, np. Extreme4, do tego jakieś ramy tak z 32gb ddr4-3000... Czy jak poczekam np. na takiego i7-7700k, czy jakiegoś 6-8 rdzeniowca z nowej rodziny to zyskam sporo, czy może na tyle mało, że warto teraz kupić sprzęt? W sumie to kartę mam konkretną, zasilacz konkret (jakiś gold 1000w), obudowa spoko, dyski mam ssdeki 2x512gb + 2tb 7200rpm. Mogę wydać konkretniejszą sumkę na procesor, mobo, ramy, tylko pytanie czy teraz, czy jak wyjdzie nowa gen.? Pomóżcie mi w decyzji chopaki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2016 Ja na Twoim miejscu kupiłbym najtańszą używaną płytę pod obecny zestaw i przeczekał te 2 miesiące. Twój procesor jest nadal bardzo wydajny i spokojnie starcza do wszystkiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenoid Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2016 Kup płytę pod p68, z68 albo z77 i dalej korzystaj z tego procka. Wymiana na nowy model nie ma najmniejszego sensu, przyrost wydajności jest niewielki. Taki proc + titan to nadal full detale we wszystkich współczesnych grach. Ja bym cisnął ile wlezie jeszcze ten zestaw a za zaoszczędzone pieniądze pojechał do grecji na tydzień all inclusive. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...