macin Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2016 Niedługo kupuję gtx1060 lub 1070. Korci mnie, aby coś zrobić z bazą. Opcje dwie: 1. Kupno i5 2500k + płyta i OC 2. Zmiana platformy - powiedzmy na 1151. Opcja nr 1 to koszt ok. 750zl minus sprzedaż tego co mam. Opcja nr 2 to ? No właśnie, na co i za ile, aby był sens dokładać (ram, cpu, mb)? Do opcji nr 1 jaka niedroga płyta bez ekstremalnego oc? Doradźcie coś bo jak się leży w łóżku po operacji to różne pomysły nałażą :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2016 lepiej poczekać na kabylejka i zakupić prawie całego kompa niż reanimowac starego - jak masz kasę jak nie to tylko karta i zbieranie kasy na resztę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2016 Czekanie na Kaby jest średnio sensowne , od strony architektury praktycznie nic to nie wnosi - wydajność CPU niemal taka sama jak przy Skylake . Nowe ficzery od Kaby mogą się przydać przy HTPC , w normalnym kompie nie ma większych różnic w stosunku do S1151 i SL . Zmiana I5 2400 na 2500K + płyta do OC to średnio sensowny pomysł , płyty pod OC są drogie a w dodatku musiał byś szukać 2500K z dobrym OC . Na razie zmień kartę i czekaj , choćby na ZEN albo Canon Lake albo tylko na spadek cen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2016 ok. to biorę na razie kartę (chyba jednak rx480 dobrą edycję) i mam nadzieję, że proc zbytnio jej nie ograniczy i poczuję skok fps (w3, DL, FO4). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2016 No w tym przypadku lepiej wziąć Geforce'a. Chyba że planujesz szybko wymienić platformę... GTX 1060 6GB będzie dobrą opcją. Jak masz zamiar zmienić procka w przeciągu 2-3 miechów to można pomyśleć na GTX 480. Ogólnie teraz nie jest najlepszy pomysł na zakupy bo ceny poszły w górę praktycznie wszystkiego. Ja bym poczekał również z kartą do drugiej połowy styczna jak Ci się nie pali. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2016 Czekanie na Kaby jest średnio sensowne , niestety ale jak masz miesiac do premiery to po co masz kupować starą generację? o wydajność tu nie chodzi - po co masz brac cos co jest już schyłkowe jak za rogiem czai się "nowość" skoro wywalasz kasę to chcesz chyba mieć coś co jest nowe :banana: a nie po miesiącu bedzie nazwane starą genracją :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2016 Chwilę mnie nie było, bo rozmyślałem i zbierałem. Faktycznie chyba poczekam na nową platformę tym bardziej, że budżet wynosi obecnie ok. 3k. Grafikę wezmę chyba teraz (480 nitro+), a bebechy wymienię po premierze, oczywiście jeżeli będzie warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Dokładnie bierz nową platformę ;) Lepiej na tym wyjdziesz. Edytowane 29 Grudnia 2016 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...