bartek05 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2016 Witam wszystkich Bardzo proszę o pomoc w wyborze routera... Mam internet radiowy i potrzebuję router do dużego domu... Dlatego poszukuje router z jak najlepszym zasięgiem... Moc internetu to tylko 20Mb więc szału niema, ale chodzi mi o jak najlepszy zasięg.... Kolega dal mi na próbę D-Link DIR-809 i jest średni, na telewizorze w innym pokoju mam 1 niekiedy 2 kreski zasięgu i filmy w dobrej jakości nie zawsze idą... Wzmacniacz zasięgu odpada bo próbowałem i jak siedzę na lapku między routerem a wzmacniaczem to mi niekiedy rozłącza i świruje bo chyba nie wie skąd brać zasięg... Myślałem o: D-Link DIR-859 albo TP-Link Archer C7 Czytałem tez o ASUS RT-AC66U, i byłby chyba najlepszy, ale to już jest dużo ponad budżet... Budżet to około 400zł. BARDZO PROSZĘ O POMOC Z GÓRY DZIĘKUJĘ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorgan Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2016 W tej cenie to tylko ASUS RT-AC58U. Asus RT-AC66U to jest stary model. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek05 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2016 (edytowane) Ok, dziękuję za odpowiedź :-) I ten ASUS RT-AC58U będzie lepszy od D-Link DIR-859 albo TP-Link Archer C7, tak?? bo niema nigdzie testów... czy jest jeszcze coś lepszego w tej kategorii? może z jakiejś innej firmy? czy ten ASUS będzie najlepszy... Edytowane 20 Grudnia 2016 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2016 Asus robi dobre routery, ale w dużym domu może przydać się zmiana anten na mocniejsze (tylko jakieś sprawdzone!). Router powinien być w centralnym punkcie domu, żeby zasięg wszędzie docierał. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2016 Warto zastanowić się nad transmiterami po sieci 230V + drugi router po przeciwnej stronie budynku. Lepszy router niekoniecznie rozwiąże problem. W każdym razie router i tak można/trzeba kupić. Nie pozbywaj się tylko obecnego routera. Jeśli nowy się nie sprawdzi, kup adaptery sieciowe i zainstaluj drugi router. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek05 Opublikowano 22 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2016 Dziękuję wszystkim za odpowiedź, ASUS RT-AC58U, już jest u mnie i zobaczę jak będzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...