Skocz do zawartości
diolek

ale akcja!

Rekomendowane odpowiedzi

wiec tak od jakiegos czasu robie sobie takie male chlodzenie budy za pomoca wentylatorow , wkladam je gdzie tylko sie da :)

dzisaj dolozylem nastepne 2 , wsumie juz 6 oprocz tego na procku

no i caly hepi wlaczam wina , wszystko fajnie tmp procka na 2268 mhz w idle 31 w stresie 46 na dzidowskim kulerze za 20zl , no i zapuszczam 3dmarka patrze a tu pelno artefaktow , mysle co ejst , daje coremem na default i dalej artefakty , mysle no pieknie karta zdupiona , 60min stracilem na bawienie sie bez sensu i kombinowanie , az wkoncu sobie przypomnialem ze mam CODEGENA 300w , no to mysle moze to przezniego , odlaczylem 2 wiatraki wlaczam patzre wszystko ok , karta idzie na 380620 , bez artefaktow , mysle odlacze z jesce 1 odlaczam patrze karta idzie na 395630 ebz artefaktow , wniosek taki ze zasilka niewydala i pewnie daje karcie mniejsze napiecia i przezto byly artefajkty ,

pierwszy raz sie z czyms takim spotkalem!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czemu tak obrazliwie sie zachowaliscie wedlug DIOLKA :/

W sumie sprawdzil cos bardzo ciekawego. W ten sposob bedzie to jeszcze kolejny powod, zebym wymienil swojego Codegena :)

Pozdr

MeHow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie Tak, wiatraki są na zasilanie 12V gdybyś podłączył wiatraki do zasilacza zewnętrzego wpiętego do zasilania 230V z trafem i prostownikiem na 12V. Ale to teoria i chyba lepiej po prostu kupic mocniejszy zasilacz bo ten możesz spalić.

Co do pomysłu kolegi Ayem'aTylko że podłączająć do płyty głównej i tak obciąży zasilacz bo płyta przecież jest zasilana z zasilacza-pobór mocy będzie ten Sam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niby tak ale takie zasilanie wlasnej konstrukcji to sredni pomysl - moze sie skonczyc ograniczeniem zywotnosci wentyli :) - lepiej njuz drugi zasilacz - jakies 245W na allegro :)

co do podpiecia z mobo - chyba zle zrozumialem - myslalem ze nie hce podlaczac przez molexy :/ mam kiepski poranek:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ayem masz racje, mozna jeszcze przez wtyczke molex podpiąć dwa zasilacze by mieć więcej mocy ,albo przez drut Chyba pin 14 i 15 albo kontaktron, by sie oba włączały na raz .Nie pamietam, poszukaj w necie, bo to co podałem to nieprecyzyjne zarysy i niech to nie bedzie dla ciebie wyznacznikiem bo spalisz i tak jak Ayem mówi kup drugi zasilacz na allegro i razem je zepnij.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...