Patent Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2016 (edytowane) Witam serdecznie, internet LTE dla grasza to dobra opcja czy nie bardzo? I co to są te limity tego LTE... Jak np jest pakiet 150gb to ile jest na miesiąc mb/s do wykorzystania? :P I po każdym miesiącu on się odnawia czy jak to jest? Dziwnie to zrobili... :P I czy PING będzie dobry? I pogoda musi sprzyjać... Deszcze nie deszcze do z graniem online odpada, tak słyszałem... :/ no chyba, że jakaś karta sieciowa dobra. Edytowane 27 Grudnia 2016 przez Patent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) LTE to raczej średni pomysł do grania czy czegoś bardziej zaawansowanego - ping jest różny , zależy od dostawy i warunków , tak samo prędkość . Limit transferu - to limit ilości danych jakie możesz wysłać / ściągnąć w określonym czasie ( z reguły jest to w cyklu miesięcznym , przy 100 mbit/ teoretycznie maksymalnie pobierzesz 12,5 mb/s . 1 mbit/s = ~128 kb/s . Po wykorzystaniu całego transferu prędkość spada - z tym jest różnie , raz idzie jak krew z nosa a u innego dostawy limitowana prędkość oscyluje w granicach 1 mbit/s . Generalnie jak jest możliwość to bierz normalnego neta - czy to po kablach telefonicznych czy po kablach sieciowych czy po światłowodzie / kablach od TVK . Edytowane 29 Grudnia 2016 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) Miałem LTE i ping wahał się od 40-90 w grach a czasem skakał powyżej 100, ale rzadko. Zależy od nadajnika jak blisko. Ja bym sobie darował. Zwłaszcza jak Cie najdzie ochota na ściąganie. W zależności od dostawcy szybko dość limitują takie łącza. Plus potrafi po 40-50 GB w najwyżej ofercie zlimitować neta do 1-2 mbit/s a czasem niżej. Niby wszystko jest w regulaminie. Jak Reyden radził jak masz możliwość to podepnij kablowy internet. Może to być UPC. Opinie ma różne, ale przez ostatnie 3 lata miałem mało awarii. Jedyne co trzeba to czasem dobierać router, bo potrafią dać badziewne co lubią się resetować samoczynnie. Ja wciągu 3 lat raz miałem wymieniany. Znajomy nieco częściej . Ogólnie szukają jeleni co nie będą na to zwracać uwagi. Ale wystarczy zadzwonić i w ciągu paru dni przywiozą inny. Edytowane 29 Grudnia 2016 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2016 (edytowane) Przypuszczam że zastanawia się na internetem LTE przez to że mieszka w domu i pewnie może mieć tylko neostrade albo lte jak w 99% domów jednorodzinnych. Poszukaj czy w okolicy nikt nie oferuje internetu radiowego, jakaś to alternatywa. Co do grania przez LTE, ja czasami jak mam problemy z internetem domowym to udostępniam sobie internet lte od Play przez telefon. W grze overwatch ping wynosi 65 ale za to jest stabilny, nie waha się i nie ma lagów. Dla porównania na normalnym internecie mam ping około 40-50 i często są skoki i lagi dlatego przełączam się na telefon, więc moim zdaniem dla niedzielnego gracza nie ma co narzekać. Oczywiście jak wiadomo wszytsko zależy od odległości nadajnika, podpowiem że w google znajdziesz stronę na której jest ich mapa. Podsumowując ,jako jedyny internet w domu LTE się nie nadaję, nie znam osoby która ma LTE w domu i nie ma problemu z limitem transferów. Jako dodatkowy internet dla niedzielnego gracza ujdzie. Tapatapatap Moto X Style Edytowane 30 Grudnia 2016 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...