Olutas Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2016 Witam, Posiadam 1000 zł i od pewnego czasu nosze się z zamiarem zakupu smartfonu w/w marki. Znalazłem model Redmi Note 4 Pro 3GB/64GB i byłem na niego zdecydowany, lecz wczoraj znalazłem model Redmi Note 3 Pro 3GB/32GB 200 tańszy od modelu z numerem "4". Mam pytanie do kolegów czy różnica między tymi dwoma modelami jest znacząca? Czy jednak zdecydować się na tańszą wersje która (może) wydajnością niewiele ustępuje 4? Nie ukrywam, że mieć te 200 zł a ich nie mieć to jest różnica. ;) Proszę o pomoc w wyborze, za co z góry bardzo dziękuje. :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melloon Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2017 Note 3 moim zdaniem wygrywa jeśli chodzi o wydajność/cena. Nieco gorsza obudowa, ale cała reszta na plus dla trójki. Procesor Snapdragon (również to moje zdanie) jest lepszy (szybszy) od Mediateka który siedzi w czwórce.. Sporo osób narzeka na aparat w czwórce, podobno w trójce jest nieco lepszy. Luknij: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 4 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2017 Taki który ma LTE800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varkot Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2017 Mam pytanie do kolegów czy różnica między tymi dwoma modelami jest znacząca? Czy jednak zdecydować się na tańszą wersje która (może) wydajnością niewiele ustępuje 4? Nie ukrywam, że mieć te 200 zł a ich nie mieć to jest różnica. ;) Proszę o pomoc w wyborze, za co z góry bardzo dziękuje. :D Pozdrawiam Parametry ma oczywiście lepsze Pro 4, ale jak to się przekłada na praktykę? Otóż ranking AnTutTu pokazuje znaczącą różnicę: Redmi 4 pro - 83360 pkt Redmi 3 pro - 65109 pkt http://www.strefa-zakupowa.pl/rankingi/sprzet-telefoniczny/smartfon/ Jeżeli doda się do tego różnicę w cenie ~ 200 zł, to ja bym się skłaniał w kierunku Redmi 4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2017 Tyle że Antutu to benchmark , tak jak desktopowe testy pokaże różnicę pomiędzy CPU z 4 , 6 , 8 czy 10 rdzeniami + ulepszenia + taktowanie . W przypadku smartforna różnicą pomiędzy CPU 8C a 10C jak Helio X20 w R4 nie jest warta dopłaty tych 200 zł , Helio X10 równie dobrze będzie się sprawował . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2017 Wydajnościowo: Note 3 pro (Snap 650) > Note 4 'Pro' (Helio x20) > Note 3 (Helio x10). Oprócz tego, qualcomm udostępnia źródła kernela na swoje procesory. Dzięki temu na redmi note 3 pro jest multum w pełni sprawnych romów, czego na telefonach z mediatekami nie uświadczysz. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...