Skocz do zawartości
Saael

Modernizacja sprzętu ~2000zł

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa wygląda następująco: chciałbym zmienić moja kartę graficzna (GTX650) na coś mocniejszego np. GTX1060 i tutaj rodzi sie moje pytanie. Czy musiałbym zmienić zasilacz (mam Modecom 510W) czy może płytę główną (Gigabyte GA-H81M-S1) czy może jeszcze coś innego. Mój procek i5-4570 3,2GHz, i ramy 8GB DDR3/1333.

Komputer służyłby do grania w FullHD. Myślę że również warto byłoby zainwestować w dysk SSD. Dzięki za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj dokładny model zasilacza - czy to jest ten - Modecom Logic 510W (ZAS-LOGI-LC-510-ATX-PFC) ? Pachnie to czarną listą.

Nie ma przeszkód co do kupna gtx 1060 - płyta nie będzie ograniczeniem.

SSD poprawi wygodę w uzytkowaniu systemu na co dzień, przy grach zyskasz na wczytywaniu save'ów czy poziomów - fps-ów nie doda ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziena za odpowiedź!

Ktoś w internetach pytał o zasilacz pod GTX1060 i polecono mu Corsair CX450M. Dobry wybór?

​Czyli mam rozumieć że wszystko inne może zostać takie jakie jest do grania w FullHD? :) Czy może zdecydować się na jakiś konkretny model tego GTXa?

Edytowane przez Saael

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CX450 spoko, choć w tych pieniądzach są lepsze opcje. Pytanie czy potrzebujesz dopłacać w stosunku do Vero. Kwestia oczekiwań i budżetu. Wiadomo, że CX jest lepszy, ale i droższy ;)

Wypadałoby pomyśleć o zmianie pamięci na te obsługiwane przez płytę 1600.

Co do 1060 wszystko kwestia wymagań i ceny. MSI G X / Gigabyte G1 G / MSI Armor V1 OC

Co by nie było na tą chwilę to mocno przepłacona karta.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi