Dunek Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2017 (edytowane) Witam, szukam laptopa do gier i nie tylko. Ogólnie miałem kupić msi gt72vr z 1070 ale pytanie brzmi czy opłaca się wydawać az 9k jak gram głównie w overwatcha, d3 albo hots. Chcę grać na b.dobrych ustawieniach ale przy tym nie chce by byl zbyt głośny. Dlatego wybor pada na te z górnej półki. Ale może wystarczy taki sam msi z tym 1060 i będzie tak samo głośny albo cichy a nie przepłace 2-3k zł. Ogólnie nie musi to być msi. Dużo jestem w delegacji więc ciężar mi obojętny. Clevo albo drem machiny odpadają. Fajnie by było jak by były jakieś raty 0% ale nie wymagane. Edytowane 1 Stycznia 2017 przez Dunek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd12 Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2017 (edytowane) Pierwsze MSI, które opłaca się wziąć z 1060 to te bez kastracji pamięci do 3gb, a więc wersja z pełnym 6gb vramu: MSI GT72VR Dominator i7/16/1TB+128SSD/Win10 GTX1060 7899zł minus - brak systemu konkurencja od Asusa z dyskiem zewnętrznym i systemem: ASUS G752VM-GC002T-16 i7-6700HQ/16GB/480+1TB/Win10X 7699zł Dla pełni szczęścia ten MSI: dysk HDD + SSD wbudowany, GF 1070, windows w zestawie: MSI GT72VR Dom. Pro i7-6700HQ/16/1TB+256/Win10 GTX1070 9199zł Jeśli chcesz mieć 1500zł w kieszeni, a system sobie dokupisz lub masz, bierz wersje z 1060 6gb. Jeśli masz hajs bierz pełnię szczęścia za 9200zł - taka jest moja opinia. 1070tka będzie mocniejsza, to, że teraz w coś grasz nie znaczy, że za pół roku/rok/2 lata nie odpalisz jakiejś zajebistej gierki. na 1070tce odpalisz ją wyższych detalach. Asus ma tą wadę, że ma te dyski zewnętrzne, teoretycznie można wziąć takiego z samym SSD i dokupić kolejne SSD na m2 ale wtedy lepiej juz kalkuluje sie MSI + system :) Btw zazdroszczę dylematu i posiadania takiej bestii w niedalekiej przyszłości :) Edytowane 1 Stycznia 2017 przez robertd12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunek Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2017 xD dzięki za komentarz. Więc jednak lepiej brać 1070. A pytanie jeszcze bo wiem że te msi są w 3 wersjach wyświetlacza. Wybierać 120hz czy 75 IPS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tigeree Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 Kto co woli. Zobacz też kadłubki Clevo np. z Dream Machines. Ja mam od nich 1070 i jestem bardzo zadowolony. http://www.dreammachines.pl/laptopy-do-gier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd12 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 (edytowane) 120hz będzie płynniej wyświetlało gry/szybkie sceny w filmach. IPS będzie miał ładniejsze kolory. Zastanawiam się sam czy na 17 calach warto brać 120hz. Ale to zostawie Ci do wyboru i namysłu. Podlinkowany ode mnie ma IPS, w ofercie x-komu nie widzę tego z matrycą 120hz, więc nie wiem też czy cenowo nie będzie droższy. Edytowane 2 Stycznia 2017 przez robertd12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tigeree Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 120hz będzie płynniej wyświetlało gry/szybkie sceny w filmach. IPS będzie miał ładniejsze kolory. Zastanawiam się sam czy na 17 calach warto brać 120hz. Ale to zostawie Ci do wyboru i namysłu. Podlinkowany ode mnie ma IPS, w ofercie x-komu nie widzę tego z matrycą 120hz, więc nie wiem też czy cenowo nie będzie droższy. 120hz będzie droższy o parę stówek jak nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Marusiak Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 Jeśli do grania, to mimo wszystko lepiej wziąć wersję z matrycą 120 Hz. Panel TN użyty w laptopach MSI jest wysokiej jakości, a różnica w płynności pomiędzy 60/75 FPS a 120 FPS to jednak spora różnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tigeree Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 W Clevo nie wiem ale w Dream Machines mogą też na zamówienie ściągnąć customa z 120hz ale 3k. Patrząc na reckę tej matrycy jest bardzo ok. http://www.notebookcheck.net/Aorus-X5-v6-Notebook-Review.179321.0.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd12 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 Przyznam się, że nie widziałem matrycy 120hz w lapku w akcji. Ale wierzę wam na słowo, że będzie duża różnica.Co do podawanych przez was Clevo i Dream Machines - spójrzcie w 1szy post. Autor tematu odrzucił tego typu lapki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunek Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 (edytowane) Cokolwiek bardziej wymagającego? Z systemem? Szczerze to nie przewiduje. Nigdy gry pokroju GTA V albo wiedźmin mnie nie wciągają ( za bardzo rozbudowany świat). Wolę raczej wracać do klasyków. Widziałem trailer bf1 i powiem ze ciekawa gierka ale pewnie po 30min bym się znudził. Nie ukrywam że szukam lapka na parę lat. Na predatory patrzyłem jak wychodziły 792 i bardzo podoba mi się disain. A clevo albo dremy odpadają bo tam trzeba dużo grzebać a ja się nie znam. Jak kupie takiego to nic do niego więcej nie wsądzę chyba że komuś zapłacę bo jak pisze wolę sprzęt sprawdzony i pewny 100% działania. I tak z systemem. Edytowane 2 Stycznia 2017 przez Dunek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd12 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 BF1 jest świetny w multi. Ostatni raz zasuwałem tak grając po necie jak był Cod 2 i Cod MW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...