kaziu02 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2017 Witam, Zamówiłem przed sylwestrem pamięci Corsair 2x2GB DDR2 do starszego komputera. Dziś przyszły, po zamontowaniu okazało się, że komputer się wiesza podczas ładowania systemu. Niestety w porywie głupoty oderwałem te naklejki, które były na pamięciach (myślałem, że może przez nie coś jest źle - tak wiem moja głupota). Na naklejkach oczywiście drobnym druczkiem pisało, że nie można ich odrywać - utrata gwarancji. Wadliwą kość pamięci sprawdziłem Memtestem, wyszło 260 Errorów, druga kość wygląda, że jest w porządku. Nie sprawdzałem jej Memtestem, ale komputer działa stabilnie. Teraz moje pytanie, czy jest jakiś sposób na zwrot tych kości pamięci (naklejki mam ale są odklejone)? Niby w ciągu 14 dni mogę zwrócić bez podania przyczyny, ale czy to przejdzie w mojej sytuacji? Cz już lepiej dać sobie spokój i zapomnieć? Proszę o poradę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 Skoro oderwałeś naklejki to na własne życzenie utraciłeś gwarancję. Znając morele to nie przyjmą takich ramów. Ale próbować możesz - napisz do nich, opisz problem, dołącz zdjęcia z memetestu - może pójdą ci na rękę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 Na miejscu sklepu odrzuciłbym reklamację,lub pomniejszył wartość tych kości pamięci.Mogłeś przetestować i po wykryciu błędów zwrócić z powrotem do sklepu z adnotacją że są uszkodzone,czy też oddać w ustawowym terminie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 reklamację odrzucą, ale rękojmi raczej nie powinni, z drugiej strony to morele więc odrzucić mogą wszystko :grin: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Zmyj benzyną ekstrakcyjną miejsca po naklejkach i idź w zaparte, że nie było naklejek gwarancyjnych ;) Swoją drogą, za głupotę pod tytułem "zakup 4GB ddr2 za 220 zł" dobrze ci tak ;) Edytowane 6 Stycznia 2017 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zmyj benzyną ekstrakcyjną miejsca po naklejkach i idź w zaparte, że nie było naklejek gwarancyjnych ;) Swoją drogą, za głupotę pod tytułem "zakup 4GB ddr3 za 220 zł" dobrze ci tak ;) to ddr2 więc w sumie jeszcze większa głupota, bo na allegro po 50zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 2 miałem na myśli, to literówka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...