verks Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 Witam!Otóż dzisiaj złożyłem z wcześniej zakupionych części taki komputerek:MOBO: MSI H81m-P33CPU: Intel Pentium G3258 3.2Ghz(chłodzenie Box'owe)GPU: Msi GTX 1050RAM: Corsair 1x8GB 1600Mhz CL9PSU: Corsair 450WWindows 7 Pro 64BitI pomimo, że dopiero co ten komputer złożyłem i zainstalowałem Win 7, wraz z sterownikami do karty graficznej, ciągle w menadżerze zadań pokazuje co najmniej 49% zużycia procesora i 3,66GB RAM'u, mimo że każdy proces ma "00%" zużycia procesora. Dodam jeszcze, że temperatury na procesorze są niskie, mimo "takiego zużycia procesora"(praktycznie stałe 40C).Z góry dziękuję za pomoc! :)(Przepraszam za język niemiecki na screenach :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 ja mam 4-6% w idle, 40% to dużo, chyba że na procesie system idle process. czasem tak wskasuje. pamięcią się nie przejmuj - u mnie na starcie zjada 4,5GB. taka natura windowsa sprawdź czy nie brakuje jakiegoś sterownika polecam przeinstalować sterowniki płyty, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 Pokaż procesy wszystkich uzytkowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobexor Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2017 Windows 7 Pro 64Bit I pomimo, że dopiero co ten komputer złożyłem i zainstalowałem Win 7, u mnie na starcie zjada 4,5GB. taka natura windowsa proszemciem qhash nie gadaj głupot win 7 ultimate świeżo zainstalowany ze sterownikami amd z 8 gb ramu zjada ledwo 1,5 gb a ty tu mówisz o 4,5 polecam ci przeczyścić system albo zrobić formata bo nasz niezły bajzel i weź nie mów że taka natura windowsa bo powielasz głupoty win 10 pro zaśmiecony zabiera mi max 1,6 gb i 1,4 w lapku z 4gb co do autora zrób screena z menadżera oraz usługi najpewniej masz jakąś cichą koparkę czy coś w tym stylu tylko skąd masz tego windowsa obraz netu ? jeśli tak to prawdopodobne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...