N1xX Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2017 (edytowane) Witam, potrzebuję skonfigurować stary router od orange, Siemens Gigaset 504AG. Zresetowałem go do ustawień fabrycznych, według instrukcji oraz ipconfig brama domyślna to 192.168.2.1. Wpisuje do przeglądarki ale zero reakcji, strona się nie wczytuje. Próbowałem zmienić ip komputera ręcznie na należący do sieci i wpisałem bramę, ale problem nadal występuje.Jest jeszcze jakiś sposób na dostanie się do konfiguracji? Router uszkodzony? Edytowane 6 Stycznia 2017 przez N1xX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2017 Po resecie ustaw kompa na dhcp i podłącz do portów switcha (LAN) routera - powinieneś dostać od niego adres z tej samej sieci, adres bramy będzie wówczas adresem routera. Po resecie routera pojawia się jego sieć WiFi w ogóle? Bo może coś się skopało, może tylko wydaje Ci się, że go zresetowałeś do domyslnych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N1xX Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 (edytowane) Tak własnie robiłem, komputer dostaje adres 192.168.2.101 a brama domyślna to 192.168.2.1 - ale nie da się w przeglądarce dostać do konfiguracji. Zresetował się na 100%, jest domyślna sieć wifi z nazwą i hasłem takim jak na naklejce pod routerem. EDIT: Dobra już nieakutalne. Po n-tym resecie karty sieciowej i routera w końcu udało się zalogować. Parę rzeczy pozmieniałem i znowu mnie wyrzuciło. Także coś musi być z routerem, że konfiguracja odpala się raz na kilkanaście prób. Na szczęście udało się ustawić co trzeba i już nie potrzebuje tam więcej wchodzić. Edytowane 9 Stycznia 2017 przez N1xX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...