Stefan BoliMniewKrzyżu Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2017 Witam. Włączona jest hibernacja. Gdy komputer zostanie wyłączony (zawartość ram-u trafia na dysk), wystarczy poruszyć myszką, aby komputer się wzbudził. W biosie do wyboru tryby s1 oraz s3. Wznawia się przy obu. Gdybym uśpił komputer, wówczas nie mógłbym się dziwić, iż komputer zostaje uruchomiony dlatego, że poruszyłem myszkę, ale skoro włączona jest hibernacja... Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2017 W managerze urządzeń znajdź urządzenie USB odpowiedzialne za obsługę myszy. W jego opcjach jest gdzieś zarządzanie energią, a tam ustawienie bodajże "zezwalaj na wybudzanie systemu przez to urządzenie" czy jakoś tak. Może zadziała, może nie. Co do wybudzania systemu z hibernacji w ten sposób, mam tak samo - kiedy jest zahibernowany, mogę go wybudzić klawiaturą bądź myszką. Kiedy jest wyłączony - nie. Chyba jakaś specyfika BIOS producenta - AsRock, i na poprzednim AsRocku miałem tak samo. Na Gigabyte nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...