Meow89 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) Witam Mam problem, że mi się przewijanie "rolką myszki" zacina na 40-80 sek i przeglądarki wolno działają, czasami trzeba dać "zrestartuj w firefoxie" jak np. sprawdzę ok 10 stron, a czasami nawet jak tylko 3 sprawdzę, teraz jak ten komentarz pisze to też zwolniło. Nie ważne czy dodatki mają jakieś dodatki czy nie. Nie ważne czy to Firefox, Opera czy Chrome. Jak przeglądarki zainstaluje na HDD czy na innym SSD to jest to samo, robiłem format i dalej nic, zmiana z Win 7 na Win 10 też nic nie dała. Czy może jest to wina płyty głównej, bo była naprawiana bo padł mostek północny, bo uszkodziłem przy wyjmowaniu grafiki ścieżki co są koło slotu PCI-Express, bo mało było miejsca między chłodzeniem procka a tym zatrzaskiem i wkrętak mi poleciał kilka razy na ścieżki, ale serwis MSI mi to naprawił. Dodam, że wszystko inne programy, gry działają, jedynie te przeglądarki. Komp z podpisu - sterowniki najnowsze oraz najnowszy bios do płyty. Pozdrawiam Edytowane 12 Stycznia 2017 przez Meow89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2017 dysk czyściutki jak pupka niemowlaka, na trybie awaryjnym też ci tnie? jak grasz czy tylko na przeglądarkach? może antywirus? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meow89 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) TSRules W trybie awaryjnym jak i w grach oraz w innych programach wszystko jest OK. Może Emet coś się skisił, ale dałem ustawienia rekomendowane. Avast czy jest włączony czy nie tak samo przeglądarki zwalniają i przewijanie się zacina. Edytowane 12 Stycznia 2017 przez Meow89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2017 jak tylko przeglądarki to problem softu, jak opalasz przeglądarkę zobacz w manager zadań który proces zajmuje CPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meow89 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) jak tylko przeglądarki to problem softu, jak opalasz przeglądarkę zobacz w manager zadań który proces zajmuje CPU To miałeś na myśli czy co, bo nie kumam :D Edytowane 12 Stycznia 2017 przez Meow89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2017 (...) Czy może jest to wina płyty głównej, bo była naprawiana bo padł mostek północny, bo uszkodziłem przy wyjmowaniu grafiki ścieżki co są koło slotu PCI-Express, bo mało było miejsca między chłodzeniem procka a tym zatrzaskiem i wkrętak mi poleciał kilka razy na ścieżki, (...) Jak najbardziej. Przykro to mówić ale jak masz coś uwalonego to nie dziw się że jednostka nie działa prawidłowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meow89 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2017 Orgiusz Ja myślałem, że to wina SSD, bo z serwisu przyszła naprawiona. Płyta jest jeszcze na gwarancji do września 2017r, jak coś to wyślę ją do serwisu, że są ścinki w działaniu na Windowsie. Bo teraz jak przypinałem skróty programów do "menu start" to znowu firefox zwolnił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zobacz czy nie masz żadnych konfliktów sprzętowych w Menadżerze Urządzeń. Oraz Dziennik Zdarzeń pod kątem błędów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meow89 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2017 Wszystko czysto. Przywróciłem ustawienia domyślne w biosie i jak na razie pomogło, zobaczymy na jak długo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...