Barczy Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2017 Witam, mam okazje kupić 780Ti za 750. Cena fajna ale zastanawiam się czy mój zasilacz wytrzyma OC. Silentium PC Deus 500W. Pytanie kieruje do bardziej doświadczonych majstruf :). Z góry dziękuje za chęć pomocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2017 (edytowane) Wgl lepiej nie podłączaj tego gpu do tego zasilacza, nie są to niestety jednostki godne zaufania. Jak już to zdecydowanie bym nie podkręcał. Edytowane 13 Stycznia 2017 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barczy Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 W sumie użytkowałem do tej pory GTX770, wersje OC od Gigabyte'a. Nie miałem z nią żadnego problemu. TDP 780Ti jest na podobnym poziomie ale bez OC. Więc skoro tak mówisz to właśnie lepiej jej nie kręcić. Ale z czasem może akurat kupie jakiś mocniejszy modularny zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SOOB3K Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 To dlaczego SilentiumPC Vero L1 V2 jest az tak polecane do zestawow? Skoro Deus nie jest polecany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barczy Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 Jak go kupowałem to był polecany do każdego zestawu z tym, że wersja 550W a nie tak jak u mnie 500W. Poza tym opinie mówią same za siebie, ale raczej użytkownicy tych zasilaczy nie mieli do czynienia z OC 780Ti ;D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SOOB3K Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zasilacz 500W spokojnie starczy nawet na OC CPU i GPU, nawet do 400W nie dojdzie. A zasilacze daja stabilne zasilanie nawet pod obciazeniem, poczytaj recenzje i obejrzyj. Zamierzam go kupic, Vero L1 500W, na OC tez styknie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobexor Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 Wgl lepiej nie podłączaj tego gpu do tego zasilacza, nie są to niestety jednostki godne zaufania. Jak już to zdecydowanie bym nie podkręcał. no tak najlepiej niech kupi superflower 1200w zasilacz jest dobry mocna 12v 80plus bronze Autorze zasilacz spokojnie da rade OC i GPU i CPU naraz nie dojdzie do 400w a sama 12v wytrzymuje do ~480 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barczy Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Zdecydowałem się na zamiane 770 2GB na 4GB, mysle ze to dobra opcja, szczegolnie za 50zł :D. Tamta 780 poszła :/. Edytowane 15 Stycznia 2017 przez Barczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...