Cywa Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Przeszukałem kilka różnych forum (także i to fajne :) forum) i nigdzie nie natrafiłem na to czym jestem zainteresowany :( . Posiadam płytkę MSI K7T Turbo (MS-6330 V.3.0) na chipset'cie VIA KT133A. Ponieważ będę robił formacik :) i wszystko od początku stawiał, to mam następujące pytania. Jaki jest najlepszy (który :?: ) sterownik via 4in1 pod wyżej wymienioną płytkę :?: Napewno nie są to najświeższe Hyperiony, bo one są optymalizowane pod najnowsze chipset'y. Pierwszą mam zainstalować Windę, SP'ki, stery do płyty głównej i potem stery do grafy :?: Poprawcie mnie jak się mylę :!: Z góry dziękuję za zainteresowanie moimi małymi problemami. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xior Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 w każdym czteropaku masz napisane co nowego on wnosi do sterowników i nieprawdą jest że ten najnowszy przeznaczony jest tylko do najnowszych chipsetów moze on zawierać też poprawki do zauważonych błedów z poprzednich wersji i nie obawiaj się ze cos popsujesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Nie martwię się wogóle tym że coś zwalę :) , ale martwi mnie to, że będę musiał sam sprawdzać sterownik jeden po drugim. Ale pracy mnie czeka :( . Mam jeszcze takie pytanko: Czy 3DMark 2001se (z 5 cykli) wykaże mi zmianę wydajności kompa przy zmianie sterowników? A może jakimś innym programikiem? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 zainstaluj najnowsze stery i bendzie dobrzezainstaluj najnowsze stery i bendzie dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Najwyższą wydajność wyciągnąłem na: 4.38 4.41 4.43 Gigabyte GA-7ZX-1 rev. 1.01 na KT133 testowałem na Duronie 600MHz, teraz mam 1,3GHz. System Windows XP SP1 ENG +optymalizacja TweakXP Hyperiony mnie nie przekonują. Zresztą jak dla mojej karty najlepiej chodziły Detonatory 30.82 i 41.09. Na najnowszych 44.35? straciłem około 100 3DMarków w 2001SE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kossaa Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Najlepiej nie instaluj ich i masz jeden problem z glowy :) I wszystko mi pieknie chodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Najlepiej nie instaluj ich i masz jeden problem z glowy :) I wszystko mi pieknie chodzi :) Chyba żartujesz :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 u mojego kumpla system sie wysypal po zainstalowaniu hyperionow. gosc nie ma coprawda kt133 tylko cos duzzo starszego pod k6-2. wszystko pieknie chodzilo z ostatnia wersja nie-hyperion via4in1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cywa Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Dzięki za rady wszystkim i każdemu z osobna :) . Stery do grafiki już wyszukałem i dobrałem. Z nimi nie miałem problemów, ale te do Płytki to jak narazie zagadka :( . Byłem na stronce producenta i on podaje do tej płytki jedne z nowszych. :idea: Sam sprawdzę jak się rzecz ma naprawdę tylko jak ktoś by mógł mi podac jakim programem mogę sprawdzić wydajność przy zmianie sterów na inne :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Dzięki za rady wszystkim i każdemu z osobna :) . Stery do grafiki już wyszukałem i dobrałem. Z nimi nie miałem problemów, ale te do Płytki to jak narazie zagadka :( . Byłem na stronce producenta i on podaje do tej płytki jedne z nowszych. :idea: Sam sprawdzę jak się rzecz ma naprawdę tylko jak ktoś by mógł mi podac jakim programem mogę sprawdzić wydajność przy zmianie sterów na inne :?: wydajnosc duzo sie nie zmieni. raczej patrz na stabilnosc. a program np Sandra 2003. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...