Stefan BoliMniewKrzyżu Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 Witam. Mam już dość leciwy sprzęt. Moja płyta główna to: Asus p5k pro. Ma osiem lat, zatem sterowników dla chipsetu oraz karty dźwiękowej (zintegrowana) pod win 8.1 brak. Czy warto instalować na tym kompie tak nowy system? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 Sterowniki? Ze strony intela pobierzesz wszystko, czego potrzebujesz, czyli za pewne tylko inf update utility. Dzwiękówka to chyba azalia w standardzie HD audio - działa świetnie na wbudowanym sterowniku windowsa. Sterowników ze strony producenta do typowego sprzętu soho to ktoś w ogóle używa? Ja nigdy. Oni zaś przestają je aktualizować praktycznie od razu po zejściu sprzętu z półek sklepowych. Tylko sterownik producenta danego podzespołu ma sens, z resztą Win 8.1 ma tak dużą bazę sterowników do typowego sprzętu - a chipsety intela pod S775 są bardzo typowe i popularne - że bardzo wątpliwe, abyś cokolwiek w ogóle musiał instalować dodatkowo, a jeżeli tak, to nie będzie to nic niezbędnego. Windows 8.1 po niewielkich tweakach i zainstalowaniu classic shell to bardzo przyjemny system, o niebo lepszy, niż windows 10, kilka rzeczy bardzo mocno usprawnione względem windows 7. Powiedziałbym, że mój ulubiony windows, jedyny jakiego mam dzięki służbowemu notebookowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...