kulfi82 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2017 Witam, pierwszy raz spotkałem się z podobnym problemem - niestety google milczy. Nowa płyta MSI B150A Gaming PRO, zintegrowania karta ethernet nie jest w stanie poprawnie wykryć połączenia LAN/Internet. Karta nie dostaje adresu IP z DHCP, przy ikonie widnieje żółty trójkąt "brak dostępu do internetu". Drugi komputer na tych samych kablach łączy się w kilka sekund. - sterowniki najnowsze od MSI do Intela, - BIOS najnowszy (sprawdzane starsze wersje), - sprawdzane kilka kabli, kilka routerów, - czysty system reinstalowany (na czystych sterownikach z Windows to samo), - diody na karcie palą się prawidłowo.. Proszę o pomoc, bo jedyne co mi przychodzi jeszcze do głowy to otworzyć okno na balkon i cisnąć to przed siebie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2017 W sieci nie ma filtrowania po mac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfi82 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2017 Nie, to zwykła Neostrada z routerem. Na tej siedzi działa parę laptopów i komputerów problem jest tylko z tym nowym. Testowałem też inne routery i okablowanie dalej to samo. Czysty system W10x64 i sterowniki, żadnej zapory, żadnego AV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2017 W menadżerze urządzeń jest prawidłowo wykrywana? Nie ma konfliktów? Znaków zapytania? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfi82 Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2017 (edytowane) Niestety wszystko wygląda ok. :sad: Rozpakowałem przed chwilą Cisco RV110W aby zobaczyć jeszcze raz sprawdzić czy wina nie leży po stronie bramy. Wszystko nowe, kabel z pudełka. Niestety po podłączeniu ciągle karta jest w stanie "trwa identyfikowanie" Edytowane 17 Stycznia 2017 przez kulfi82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zresetuj usługę DHCP. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2017 Jak już nic innego nie pomoże, odłącz na noc kompa od zasilacza (czy tam wczesniej tak na godzinkę chociaż). Rano może karta już działać. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2017 Nie masz czasem zainstalowanej aktualizacji Windows KB3201845 która powoduje problem z LAN. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfi82 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2017 Instalowałem czystą 7 i 10 x64. Systemy oryginalne bez żadnego crackowania). Różne kombinacje sterowników od Microsoftu, ze strony MSI i Intel - bez zmian. Wyjąłem na noc całkowicie płytę z obudowy, podłączyłem jedynie CPU, DDR, zasilacz (Be quiet! 500 oraz SlientumPC Vero) - bez zmian. Wszystko wskazuje na to, że faktycznie karta LAN jest uszkodzona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...