Jump to content
Aurora001

Lumia 640 Dual sim win10, wadliwy system czy tel?

Recommended Posts

Powiem tak, testuje win10 juz dosc dlugo i nie wiem czy to normalne...
Mialem drugi telefon kupiony w tym samym czasie dla panny, ale to juz przeszlosc (panna nie telefon) ):

Problemy najczestsze:

- potrafi bez powodu nie pozwalac wykonywac/przyjmowac polaczen telefonicznych, SMSow, wiadomosci typu whatsapp. Internet DZIALA w przegladarce.
Dowiaduje sie zazwyczaj po kilkunastu godzinach wyczuwajac ze cos nie gra dzieki temu ze codziennie dostaje SETKI wiadomosci na whatsappa rano z grupy pracowniczej. Fix - wylacz/wlacz telefon

- potrafi sie bardzo rzadko zawiesic, wpadajac w permanentne wibracje. Fix - wyjmij baterie.

- GPS przy endomondo potrafi sie ZAWIESIC kompletnie dopoki nie wlacze/wylacze telefonu i nie kontynuuje czytanie satelic i pozycji. Problem zwiazany chyba z robieniem zdjec z endomondo pracujacym w tle. Fix - wylacz/wlacz telefon

Telefon 2 razy hard resetowany! Pierwszym razem hard reset przebiegl normalnie - zaraz jak zrobilem update do win10. Teraz ostatnio chcialem zrobic hard reset - NIE DALO RADY, przy robieniu sekwencji hard resetu telefon po prostu wlaczal/wylaczal sie bez przechodzenia do ekranu kol zebatych i resetu... Zrobilem wkoncu przez USB z kompa odzyskiwanie tel do win8 i kolejna instalacje win10.

Edited by Aurora001

Cześć,

Mam Lumię 640 po aktualizacji do Windowsa 10 już kawał czasu i nie mam aż takich problemów jak opisujesz. Faktem jest że 10 jest mniej stabilny od 8.1, ale nawet biorąc to pod uwagę... Może spróbuj jednak podziałać jakiś czas na 8.1 i zobaczysz czy wtedy też będą podobne problemy. Jeśli tak to może skorzystaj z gwarancji jeśli ją jeszcze posiadasz.