Sladek Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Juz poraz drugi pisze na forum o moim problemie. Tym razem jednak znalazlem pewne rozwiazanie przez ktore juz calkiem zglupialem. Oto co sie dowiedzielem . Jak zapewne juz wiecie mialem problem z wydajnoscia mojej nowej karty ( prolink FX 5600 Golden Limited ) bo 6500 pt. w 3Dmarku'01 to nie jest to na co stac te karte. Po wielu probach i kombincjach udalo mi sie uzyskac troche ponad 10000 pt. co juz jest wynikiem calkiem dobrym jak na ten sprzet ,ale zeby uzyskac ten wynik musialem w dentkach ustawic AGPx4 bo na X8 6500-7000 pt to wszystko co sie udalo wydusic . I teraz moje pytanie CO SIE DZIEJE ?????????? DLACZEGO X4 jest prawie 2 razy wiecej 3Dmarkow niz na X8 ???????? Dodam tylko ze mam zainstalowane Via 4in1 1.48 ( ale na 1.43 i 1.47 bylo dokladnie to samo ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 chyba VIA 4.48 a nie 1.48? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sladek Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 tak sorki pomylilo mi sie troszke :):) moja wina ERRATA zamienic 1.** na 4.** ale problem pozostaje :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Może coś masz nie tak z interfejsem AGP 8x w karcie!! Lub na płycie! Ja bym na Twoim miejscu reklamował kartę! Ale wcześniej pożyczyłbym od kogoś jakaś na AGP 8x i sprawdził jak będzie w przypadku innej! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 ale problem pozostaje :(Jaki problem? Jak karta i cały komp przy AGPx4 działa ok, masz niezły wynik (nawet dobry bo proc n/oc) więc czym się przjmujesz, tym że zamiast cyferki 8 masz 4? a jakie to ma znaczenie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sladek Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 hm.... Karta i tak idzie do reklamacji bo nie dziala mi TV-OUT wiec okaze sie czy to karta czy plyta . A co do cyferek to wydaje mi sie ze na sprawnym agpx8 bedzie jeszcze wieeeeeeecej 3Dmarkow :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...