Skocz do zawartości
Sladek

Prolink FX 5600 GL i ECS L7VTA

Rekomendowane odpowiedzi

Juz poraz drugi pisze na forum o moim problemie.

Tym razem jednak znalazlem pewne rozwiazanie przez ktore juz calkiem zglupialem. Oto co sie dowiedzielem .

Jak zapewne juz wiecie mialem problem z wydajnoscia mojej nowej karty ( prolink FX 5600 Golden Limited ) bo 6500 pt. w 3Dmarku'01 to nie jest to na co stac te karte. Po wielu probach i kombincjach udalo mi sie uzyskac troche ponad 10000 pt. co juz jest wynikiem calkiem dobrym jak na ten sprzet ,ale zeby uzyskac ten wynik musialem w dentkach ustawic AGPx4 bo na X8 6500-7000 pt to wszystko co sie udalo wydusic . I teraz moje pytanie CO SIE DZIEJE ?????????? DLACZEGO X4 jest prawie 2 razy wiecej 3Dmarkow niz na X8 ????????

Dodam tylko ze mam zainstalowane Via 4in1 1.48 ( ale na 1.43 i 1.47 bylo dokladnie to samo )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może coś masz nie tak z interfejsem AGP 8x w karcie!! Lub na płycie! Ja bym na Twoim miejscu reklamował kartę! Ale wcześniej pożyczyłbym od kogoś jakaś na AGP 8x i sprawdził jak będzie w przypadku innej!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale problem pozostaje :(

Jaki problem? Jak karta i cały komp przy AGPx4 działa ok, masz niezły wynik (nawet dobry bo proc n/oc) więc czym się przjmujesz, tym że zamiast cyferki 8 masz 4? a jakie to ma znaczenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm.... Karta i tak idzie do reklamacji bo nie dziala mi TV-OUT wiec okaze sie czy to karta czy plyta . A co do cyferek to wydaje mi sie ze na sprawnym agpx8 bedzie jeszcze wieeeeeeecej 3Dmarkow :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...