darksoul Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2017 Cześć Ostatnio naszła mnie potrzeba dorwania jakiegoś softu do tworzenia filmów, który miałby opcję importu sekwencji wideo jako kolejne klatki (póki co teo które dorwałem pozwalały wrzucać tylko gotowe filmy). Dodatkowo wypadało by aby miał możliwość dodawania dźwięków w dowolnym momencie. Na koniec opcja wywalenia renderowanego filmu w jakims sensownym kodeku np H.264.do mp4 Apka ma mi służyć do składania animacji 3D w całość. Niestety (a może i stety) apki do 3D wyrzucają sekwencje kolejnych klatek i dopiero z tym pracuje się dalej. Do tej pory używałem Adobe AfterEffects ale że chcę podłubać w domu a niestety Adobe wprowadziło sobie teraz licencje subskrypcyjne co mnie trochę odstrasza. . Wolałbym coś gdzie sobie zapłacę raz i mam święty spokój (np biorę lapka i uciekam do lasu ;) ) Do tego raczej nie planuje używać wszystkich wodotrysków które oferuje AF kiedy dłubie w domu. Ba jak jest jakiś free soft to nawet lepiej ale obawiam się że może być różnie. Ktoś ma jakiś pomysł/cynk?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksoul Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2017 Jak by kogoś to specjalnie interesowało póki co jedno co mi się ciekawego nasunęło to Vegas Movie Studio (v13 na dzien dzisiejszy). Demko już łądnie importuje sekwencje klatek i na starcie pyta o framerate więc wygląda na dobrego kandydata. Jak już się na niego zdecyduję (lub coś innego to też wrzucę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...