Skocz do zawartości
JerryM

Nowa/używana karta graficzna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

potrzebuję nowej karty. Poprzednia nie działa (radeon 7850).

mój sprzęt:

Asrock M3A785GXH/128M, AMD II x4 920, 4GB

LG Flatron IPS225

Dysk SSD 128 na sys + 1GB 7200obr

Windows 10 Pro

Sporadycznie gram, BF, Civ, jakiś RTS.

Budżet jak najniższy :( maks 500zł. Jeśli to możliwe to GF. Miałem 2 radeony i po przejściach mam dosyć.

Prośba o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam jako przykład, że da się kupić 950-kę za ok 500zł ,to wszystko, na szybko do odpowiedzi Adashi na temat "Szukaj GTX660/660Ti albo HD78xx" - reydena.

To, że można kupić 1050-kę, jeszcze lepiej, ale twoja reakcja jest co najmniej po flaszce wódki.

Równie dobrze może podjechać, jak mieszka we Wrocku sprawdzić to  jak mu zależy na pieniądzach, czy z Radomia to

Edytowane przez NostradamuSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie potrzeba. Nie są "za mocne". Owszem, czasem w miejscach procesorowych, procesor będzie wąskim gardłem, ale to nie powód żeby kupować jakieś stare trupy. Z tym że 950-tka to zdecydowanie poniżej 500,00, tym bardziej 760-tka, która generalnie bym wyeliminował ze względu na wysoce prawdopodobny brak realnej gwarancji na nią.

1050 i 950 to jest w praktyce ta sama wydajność (nominalne parametry ma lepsze 950, ale z powodu drobnych optymalizacji i sporo wyższych zegarów 1050-tka gorzej nie wypada).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi