Skocz do zawartości
Jupiterse

Upgrade komputera 800zł do League of Legends i amatorskiej obróbki filmów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mój sprzęt to:

Płyta główna: Płyta główna MSI A88XM-E35, A88X, FM2+, DualDDR3-1866, SATA3, RAID, M-ATX (A88XM-E35)

Procesor: Procesor AMD APU A10-5800K, socket FM2, Quad-Core 3.8 GHz, L2 Cache 4MB, 100W, BOX (AD580KWOHJBOX)

Karta graficzna: Karta graficzna Palit GeForce GTX 750Ti 2GB DDR5 (128 bit) VGA, DVI, mHDMI (NE5X75TT1341F)

Pamięć RAM: Pamięć GoodRam DDR3 PLAY 4096MB PC1866 BLUE CL9 (GYB1866D364L9A/4G)

Dysk twardy: Dysk SSD Silicon Power SLIM S60 60 GB 2,5" SATA 3 550/500 MB/s 7mm (SP060GBSS3S60S25)

Zasilacz: Zasilacz Thermaltake Litepower Black 400W LT-BULK (W0419NE)

Monitor 24 cale Full HD

Zamierzam po kolei wymieniać różne części swojego komputera na nowe tak aby zwiększyć ilość fps do 100 w grze League of Legends na ustawieniach ultra. Moje pytanie brzmi od czego zacząć ? Mój początkowy budżet to około 800zł. Chciałbym również móc na tym komputerze obrabiać filmy.

Z Góry dziękuje za pomoc

Edytowane przez Jupiterse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to i tak jest ślepy zaułek.

Lepiej już kupić chodzby nowego pentiuma g4560 którego może kiedyś wymienić na i5/i7 lub od razu polować na allegro na używane i5 2xxx/3xxx/4xxx + płyta i dokupienie drugiej kości 4gb ram.

Tapatapatap Moto X Style

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi w takim razie ostatnie pytanie :

Czy nie lepsza byłaby ta płyta do tego zestawu?

https://www.morele.net/plyta-glowna-msi-b150m-mortar-b150-dualddr4-2133-sata3-satae-hdmi-dvi-usb-3-1-matx-b150m-mortar-780949/?reviews_page=2

Albo ta budżetowa?

https://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-h110m-hdv-h110m-ddr4-sata3-usb-3-0-matx-90-mxgzu0-a0uayz-792234/

Edytowane przez Jupiterse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tesel ci dobrze ten zestaw skomponował, co prawda płyta jest trochę droga, ale ma 4 sloty i obsługuje szybszy ram niż płyty z h110 i b150 (niewiele ale jednak).

Także kupisz sobie teraz pentiuma, 8gb a kiedys wsadzisz tam i5/i7 i ewentualnie drugie 8gb i będziesz zadowolony, wyobraź sobie, że teraz nie musiałbyś kupować budżetowego procesora tylko od buta jakieś i5 za te 800zł, tak by było, gdyby ktoś pomyślał wcześniej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi