etamin Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2017 Cześć Czy ktoś z was jest w stanie polecić sprawdzone chłodzenie dla procesora Intel Core i7-7700K? Obecnie korzystam z SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024, niestety w trakcie testu PassMark okazało się że temperatura dochodzi prawie do 100 st. Wentylator wydaję się być poprawnie zamontowany, ciężko mi ocenić jak sie rozłożyła pasta przewodząca nie do końca wiem czy to wina montażu czy samego wentylatora. pozdrawiam 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2017 Le Grand Macho RT. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 30 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2017 http://ithardware.pl/testyirecenzje/wielki_test_chlodzen_cpu_2016-744.html Postaraj się bardziej przyłożyć do wyboru chłodzenia niż wentylatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Z powietrznego mogę po znajomości z PPC załatwić Ci lepszą ofertę na Cryorig, w teście który linkuje Orgiusz masz wydajność... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 zobacz jeszcze listę http://pcfoster.pl/artykul/scythe-mugen-5-–-test-coolera-cpu/1720-4.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2017 Popieram Le Grand Macho RT, rewelacyjna wydajność. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 Wydajność ma niezłą, ale dwa wentylatory zawsze będą cichsze tłocząc tę samą ilość powietrza niż jeden. Dwie 140tki tłocząc 40CFM będą mogły pracować na niższych obrotach niż jedna 140tka generująca 40CFM o ciśnieniu statycznym nie wspominając. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graczu_- Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 Ja posiadam na i7-6700K chłodzenie: Grandis 2 XE1436 w spoczynku 23 - 26 stopni, w stresie 48 - 50 w stresie wraz z kartą graficzną 60 wszystko w obudowie SilentiumPC M40 z sześcioma wentylatorami ( przód x2, dół x1, tył x1, góra x2). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 Wydajność ma niezłą, ale dwa wentylatory zawsze będą cichsze tłocząc tę samą ilość powietrza niż jeden. Dwie 140tki tłocząc 40CFM będą mogły pracować na niższych obrotach niż jedna 140tka generująca 40CFM o ciśnieniu statycznym nie wspominając. Ten test tego nie potwierdza: https://www.techpowerup.com/reviews/Thermalright/Le_Grand_Macho/7.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 Zauważyłeś, że ten test nie zestawia głośności dla danego przepływy powietrza? Sadząc z twojego posta, to pewnie nie ;-) To jest porównanie dla 25%, 50% i 100% PWM. Nie ma zastawienia dla danego przepływu powietrza ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 Dalej są wyniki temperatur. Skoro w każdym przedziale jest cichszy i ma gorsze wyniki to po co analizować cmf? Ja z kolei uważam, że więcej wentylatorów to wiecej szumu. Przy takich kolosach sam wentyl wyciągający na tyle obudowy tworzy z chłodzeniem układ push-pull. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2017 Wyniki temperatur są podane dla 100% PWM. Nie zrozum mnie źle, RT to bardzo dobre chłodzenie. Ale da się spokojnie złożyć cichszy setup z dwóch takich wentylatorów obracających się wolniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ergo5 Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2017 zrób delid i masz temperatury 20-30 stopni w dół. Na glucie nawet na chłodzeniu cieczą będziesz miał w stresie 90 st. U mnie po skalpie przy 4,5 GHz w stresie temperatura to 56-58 st., poprzednio było 90. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2017 (edytowane) Brutalna prawda o GLUCIE pod IHS :( Po delidzie to i Spartan3 Pro powinien dać radę . Edytowane 10 Lipca 2017 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...